Οι κάλυκες που βρέθηκαν σε σπίτι οικογένειας γύφτων, ένα τετράγωνο μακριά από το σχολείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 11χρονος μαθητής αναμένεται να ρίξουν φως στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση.
Ήταν το βράδυ της Πέμπτης όταν ο 11χρονος μαθητής βρισκόταν στην αυλή του σχολείου του για να συμμετάσχει σε γιορτή. Ξαφνικά, το αγοράκι έπεσε κάτω και αρχικά έγινε γνωστό πως χτύπησε το κεφάλι του. Το ΕΚΑΒ έφθασε στο σημείο και μετέφερε το αγοράκι στο Παίδων όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης αλλά το παιδί δεν τα κατάφερε. Το πρωί της Παρασκευής, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το παιδί είχε μία καρφωμένη σφαίρα στο κεφάλι του και κατόπιν ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή για τον εντοπισμό του ανθρώπου που πυροβόλησε.

Πυροβολούσαν σε γλέντι
Το μεσημέρι της Παρασκευής οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στο σπίτι των βασικών υπόπτων, ωστόσο ο δολοφόνος φέρεται να είχε διαφύγει παίρνοντας μαζί και το εννιάρι πιστόλι που έστειλε στο θάνατο το αγοράκι. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι οι τρεις από τους συνολικά 31 προσαχθέντες (δύο άνδρες και μια γυναίκα) είναι αυτοί  που διοργάνωσαν το γλέντι με αφορμή μια ευνοϊκή δικαστική εξέλιξη.

Η Ασφάλεια αναζητεί συγκεκριμένο άτομο που είναι ο κύριος ύποπτος για τον πυροβολισμό που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή όμως αυτό το πρόσωπο φέρεται να εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση 11χρονου παίρνοντας μαζί και το μοιραίο πιστόλι με το οποίο πυροβολούσε άσκοπα.
Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, να βρήκε καταφύγιο στον διπλανό οικισμό Αυλίζα, όπου είναι πραγματικό άβατο προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη. Για αυτό και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε σαρωτική επιχείρηση και εντός του καταυλισμού θέλοντας παράλληλα να στείλουν το μήνυμα πως  Αστυνομία, έφθασε στο άβατο του Μενιδίου και θα παραμείνει εκεί.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα στην αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι έγιναν έρευνες σε συνολικά 22 σπίτια γύφτων, πραγματοποιήθηκαν 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά ενώ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας των 7.62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Το γκέτο της Δυτικής Αττικής
Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία, εκτεταμένη οπλοκατοχή και ληστείες συνθέτουν το σκηνικό. Στο λόφο των Σαράντα Μαρτύρων και τους γύρω δρόμους στο Μενίδι συναντάς σπίτια, των οποίων τα παράθυρα είναι χτισμένα και άλλα που είναι περικυκλωμένα από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου τα «μάτια» περαστικών και αστυνομικών να μη φτάνουν εκεί που δεν πρέπει.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στον Ελεύθερο Τύπο ότι η εγκληματικότητα της Δυτικής Αττικής δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό διότι από εκεί «πηγάζει» το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος που απασχολεί ολόκληρη την Αττική. Συμμορίες με έδρα το Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Ανω Λιόσια δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι περιβόητοι «ληστές των χρηματοκιβωτίων», που είχαν «χτυπήσει» -πριν από τη σύλληψή τους- δεκάδες εγκαταστάσεις εταιριών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και όμορων νομών.
Στο Μενίδι και στο Ζεφύρι έμποροι ναρκωτικών επιστρατεύουν ανήλικους γύφτους, για να τους φέρνουν ναρκωτικά που έχουν κρυμμένα κάτω από το έδαφος σε χωράφια. «Τα μεγάλα κεφάλια δεν κουβαλάνε ποτέ μεγάλες ποσότητες πάνω τους, ούτως ώστε αν συλληφθούν να μην κατηγορηθούν για εμπορία. Συνήθως κρύβουν τις ουσίες έξω από τον καταυλισμό, σε σημεία που αν βρεθούν από την Αστυνομία δεν θα συνδεθούν με εκείνους», λέει αστυνομική πηγή.

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα με τις κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Συμμορίες «ανοίγουν» οχήματα σε όλη την Αττική, τα οποία καταλήγουν στη Δυτική Αττική είτε για να διαλυθούν και να πωληθούν τα ανταλλακτικά είτε για να εκβιαστούν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν «λύτρα» για να τα πάρουν πίσω.
 
Top