ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ..ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...
 
Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρίσκονται πολλοί καταθέτες που βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ξαλαφρωμένους ή και μηδενικούς.....
Πρόκειται για εκατοντάδες οι άνθρωποι με χρέη στην εφορία και τα ταμεία που καθημερινά βλέπουν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά από τον λογαριασμό τους στην τράπεζα, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταχθεί το κυνήγι από την κυβέρνηση εναντίον εκείνων που χρωστούν στο Δημόσιο.

Με τα χρέη προς εφορία και ταμεία να αυξάνονται κατά ένα δισεκατομμύριο το μήνα το Κέντρο είσπραξης χρεών έχει ξεκινήσει ένα πραγματικό σαφάρι κατασχέσεων. Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι. Συνολικά βρίσκονται στις κόκκινες λίστες περισσότεροι από 1.600.000 πολίτες, ο αριθμός αυτός μάλιστα είναι διπλάσιος από τον περυσινό, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες με αδυναμία πληρωμής αυξήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα το κράτος άρχισε να αναζητά χρήματα από περισσότερους και ειδικά από εκείνους που έχουν μικρά χρέη.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μονάχα οι λεγόμενοι μεγαλοοφειλέτες, αλλά ακόμη και όσοι έχουν μικρά χρέη μέχρι το ποσό των 5.000 ευρώ.

Χιλιάδες είναι αυτοί από τους οποίους προσδοκά το Κέντρο Είσπραξης να εισπράξει και τα περισσότερα χρήματα καθώς τα ποσά τα οποία χρωστούν είναι πιο εύκολο να αποπληρωθούν.
Ταυτόχρονα είναι εκείνοι που μπαίνουν σε επόμενη φάση στο στόχαστρο με μαζικές αποστολές επιστολών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής.
Σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί αντί των αναγκαστικών μέτρων οι οφειλέτες να καταθέσουν έστω ένα μικρό ποσό, έναντι οφειλής και να γλιτώσουν τις κατασχέσεις.
Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί ο οφειλέτης θα βρεθεί στην κόκκινη λίστα και κινδυνεύει με κατάσχεση από τον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ήδη όλα τα στοιχεία των μικροοφειλετών, των ανθρώπων με χρέη κάτω από τις 5.000 ευρώ έχουν μεταβιβαστεί στο κέντρο είσπραξης και ουσιαστικά όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι στο στόχαστρο εφόσον υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός με διαθέσιμο ποσό.
 
Top