Νέο σκάνδαλο έρχεται στην επιφάνεια αναφορικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ από δημοσίευμα της Bild, η οποία ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια της μια έκθεση 430 σελίδων, που αποκαλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί.

Ταραχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκαλεί ξανά η Bild. Με σημερινό της δημοσίευμα αποκαλύπτει πως έχει στην κατοχή της την έκθεση του Μάικλ Γκαρσία, του δικηγόρου ο οποίος πριν τρία χρόνια παρέδωσε μια έκθεση 430 σελίδων στην FIFA για το πώς πραγματοποιήθηκε η δωροδοκία στην ανάληψη του Μουντιάλ από το Κατάρ.

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, υπήρξε δωροδοκία μιας 10χρονης κοπέλας, κόρης υψηλόβαθμου στέλεχους της FIFA. Το ποσό άγγιξε τα 2 εκατομμύρια ευρώ και μετά τις έρευνες βρέθηκε το έμβασμα, το οποίο δημιούργησε το σκάνδαλο, χωρίς πάντως η γερμανική εφημερίδα να δίνει το όνομα της οικογένειας.

Αναφέρει επίσης πως πολλά μέλη της FIFA ταξίδεψαν με το ιδιωτικό τζετ της Ομοσπονδίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, με τα έξοδα να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τη FIFA, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει πως η συγκεκριμένη έκθεση υπάρχει και στη διάθεση του BBC.

Καταλήγει μάλιστα λέγοντας πως τις επόμενες μέρες θα έρθουν στην επιφάνεια ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις.
 
Top