ζητούν οι δανειστές...
Νέο σοκ περιμένει τους συνταξιούχους, αφού μεταξύ των προαπαιτουμένων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και...
πρέπει να νομοθετηθούν, είναι και το «πάγωμα» των συντάξεων για μία ακόμα χρονιά, έως το 2022 αντί του 2021.

Η νέα αυτή απαίτηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής» έρχεται ως αποτέλεσμα της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2022. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο, προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στο πλαίσιο των περίπου 18 προαπαιτουμένων που εξακολουθούν να εκκρεμούν, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, οι δανειστές επιμένουν στο πάγωμα των συντάξεων για ένα ακόμη χρόνο - πέραν του 2021 προκειμένου να εξοικονομηθούν επιπλέον 90 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% και το 2022.

Ως προαπαιτούμενο υπάρχει ακόμη η δέσμευση για επανυπολογισμό και έκδοση του 10% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από τις 13 Μαΐου έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2016, με βάση τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Συνολικά, εκτιμάται ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 3.500 νέες συντάξεις. Από το υπουργείο Εργασίας επεσήμαναν ότι ήδη οι περίπου 2.000 έχουν εκδοθεί, ενώ αρκετές ακόμη έχουν ήδη περάσει στο σύστημα και εκκρεμεί η έκδοσή τους...

newpost.gr
 
Top