Έκανε 10 ημέρες να φτάσει από το Χονγκ Κονγκ στην Ελλάδα και... 36 ημέρες να φτάσει από την Αθήνα στα χέρια του παραλήπτη - Για έλλειψη προσωπικού και τεράστιες καθυστερήσεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι



Έλλειψη προσωπικού, ελληνική γραφειοκρατία, παραίτηση... Το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να αποδίδει ελάχιστες υπηρεσίες στους πολίτες του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις και περιοχές υπολειτουργούν. Καταγγελίες πολιτών στο protothema.gr κάνουν λόγο για τεράστιες καθυστερήσεις στην παραλαβή της αλληλογραφίας τους, ενώ η κατάσταση αποδεικνύεται ακόμη χειρότερη όταν πρόκειται για δέμα και δη από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, ένα δέμα, το οποίο ανέμενε από το Χονγκ Κονγκ και αφορούσε το αντικείμενο της εργασίας του, έφτασε ενάμισι μήνα μετά την αποστολή του από την Ασία. Ο πολίτης κατάφερε να παραλάβει το δέμα του, αφού είχε ολοκληρώσει προ πολλού την εργασία για την οποία το είχε παραγγείλει.

Η καθυστέρηση είναι εξ ορισμού μεγάλη, ωστόσο το οξύμωρο δεν είναι το συνολικό διάστημα που «ταξίδευε» το δέμα, αλλά το διάστημα κατά το οποίο παρέμενε στα... ντουλάπια των ΕΛΤΑ. Σύμφωνα και με το επίσημο χαρτί, το οποίο ο ίδιος ζήτησε, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το δέμα έκανε να φτάσει από το Χονγκ Κονγκ στην Ελλάδα 10 ημέρες. Από τη στιγμή εκείνη, πέρασε ένας ολόκληρος μήνας, μέχρι να φτάσει στο κατάστημα της περιοχής που υπαγόταν η διεύθυνση του καταγγέλλοντα και από εκεί χρειάστηκαν άλλες έξι ημέρες μέχρι να το παραλάβει.

Η απόδειξη της... Οδύσσειας του δέματος


Με άλλα λόγια, το δέμα πραγματοποίησε τη διαδρομή Χονγκ Κονγκ - Αθήνα σε 10 ημέρες και τη διαδρομή Σπάτα - Άγιο Δημήτριος σε 36 ημέρες, ήτοι χρειάστηκε 3,5 φορές περισσότερο χρόνο για να «κινηθεί» εντός της Αττικής!

Το συγκεκριμένο διάστημα οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί στα δέματα και στους φακέλους, ιδιαίτερα μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Καραδήμου. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η προκλητική καθυστέρηση στην παράδοση ενός δέματος από το εξωτερικό. Αξίζει, δε, να σημειώσουμε, ότι το δέμα είχε φτάσει στην Ελλάδα πριν αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και η σχολαστικότητα των αρχών, καθώς προηγήθηκε της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο.

Σε ερώτηση κατοίκων της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου και του Αγίου Δημητρίου σε έναν από τους αρμόδιους, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό και ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους εθελοντικά και μόνο, εξυπηρετούν περιοχές που δεν εξυπηρετούνται.
 
Top