Θες αλλιώτικες διακοπές; Σου έχω και θάλασσα και βουνό σε ένα πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου με βουτιές, γραφικά χωριά, φρέσκο ψάρι και μοναδική θέα.
Για μπάνιο και ψαράκι στην παραλία της Αλυκής έχει απίστευτα νερά και είναι βυθισμένο το λατομείο με λαξευτές πέτρες
Νησί χωρίς παραλίες δε γίνεται κι από τη Θάσο η πρώτη επιλογή είναι η Αλυκή. Η πανέμορφη παραλία με τα καταγάλανα νερά κρύβει άλλο ένα (όχι και τόσο) μυστικό. Το λατομείο με τις λαξευτές πέτρες το οποίο βρίσκεται βυθισμένο λίγα μέτρα πιο μέρα από κει που θα απολαμβάνεις το μπάνιο σου. Εφοδιάσου με μάσκα κατάδυσης και απόλαυσε τις μοναδικές εικόνες και εμπειρίες που θα σου προσφέρει ο βυθός της Αλυκής.

Δες τα παραδοσιακά μακεδονίτικα σπιτάκια στην Παναγιά που είναι καλυμμένα με πανέμορφες πλάκες και κεραμοσκεπές
Θάσος δεν σημαίνει μόνο θάλασσα, τα ορεινά χωριά του νησιού σε βάζουν σε ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Πήγαινε στα νότια του νησιού και δες τα διώροφα σπίτια του χωριού Παναγιά ξεχωρίζουν για την ομορφιά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους. Οι τετράριχτες κεραμοσκεπές καλυμμένες με σχιστολιθικές πλάκες θα σε κάνουν να θες να ζήσεις εκεί για πάντα. Μία όμορφη εμπειρία μπορείς να αντλήσεις και από την εκκλησία της Παναγιάς που οικοδομήθηκε τον 19ο αιώνα και δεσπόζει στις υψηλότερες γειτονιές του χωριού.

Στο παλιό λιμάνι θα χορτάσει το μάτι σου χρώματα από τα πολύχρωμα καΐκια και θα φας στις ψαροταβέρνες κάτω από τα πλατάνια
Στον Λιμένα, την πρωτεύουσα της Θάσου και το παλιό του λιμάνι το μάτι σου θα χορτάσει χρώματα από τα πολύχρωμα καΐκια. Τα τεράστια πλατάνια, οι ψαροταβέρνες και τα παλιά κτίρια θα σου δώσουν μια σημαντική εικόνα για το πώς ήταν κάποτε ο οικισμός. Η ατμόσφαιρα μάλιστα και ο συνδυασμός μάλιστα του φρέσκου ψαριού κάτω από τα πλατάνια είναι ιδανικός είτε για μεσημέρι είτε για βράδυ.

Στο αρχαίο θέατρο για τη θέα και το φοβερό σημείο που χωρίζεται η Θάσος από τη Μακεδονία
Σκέφτηκες ποτέ πόσο κοντά μπορεί να είναι η Θάσος με τη Μακεδονία; Λοιπόν η εικόνα που θα αντικρίσεις από το αρχαίο θέατρο θα σου λύσει κάθε απορία και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Ξεκίνα τη διαδρομή σου από το παλιό λιμάνι και σε λιγότερο από μισό χιλιόμετρο θα βρεις το κτισμένο, κατά τον 3ο αιώνα π.Χ., θέατρο. Από εκεί μπορείς να δεις το στενό θαλάσσιο πέρασμα που χωρίζει το νησί από τη γη της Μακεδονίας και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από το πόσο κοντά είναι. Φεύγοντας επίλεξε να περπατήσεις στο μονοπάτι που οδηγεί στην αρχαία Ακρόπολη μέσα από το πευκόδασος.
 
Top