Oι έφηβoι που έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού, αλλά και εκείνοι που διαπράττουν το bullying έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, με στόχο να γίνουν πιο ελκυστικοί ή να διορθώσουν κάποια ατέλεια της εμφάνισής τους, αναφέρει το τεύχος Μαΐου της επιθεώρησης Plastic and Reconstructive Surgery.

Η νέα μελέτη, που πραγματοποίησε ο καθηγητής Dieter Wolke και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο του Warwick, σε μαθητές ηλικίας 11-16 ετών, έκανε σαφές ότι οι πλαστικοί χειρουργοί θα πρέπει να αξιολογούν την ψυχολογική κατάσταση των πελατών τους και το ιστορικό του σχολικού εκφοβισμού. “Η θυματοποίηση στην εφηβική ηλικία συνδέεται με ψυχολογικά προβλήματα και αυξημένη επιθυμία για αισθητικές επεμβάσεις”, σχολίασε ο Dr. Wolke και οι συνεργάτες του.
Για τους θύτες του bullying η επιθυμία για αισθητικές επεμβάσεις ήταν μία ακόμη τακτική για να ενισχύσουν τη θέση υπεροχής τους. Οι ερευνητές εντόπισαν τα πιο υψηλά ποσοστά επιθυμίας για πλαστική χειρουργική στα θύματα του bullying. Eπίσης, στους μεγαλύτερους εφήβους και σε εκείνους που προέρχονταν από οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.
Όσο τα ποσοστά των αισθητικών επεμβάσεων αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει αυξηθεί και η ανάγκη αναγνώρισης των παραγόντων που υπαγορεύουν την επιθυμία για αλλαγή.
 stogiatro.gr
 
Top