Το νέο Μνημόνιο γίνεται πλέον και επίσημα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας... μετά και την υπερψήφισή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αργά το βράδυ της Πέμπτης (18/05/2017).

Η νέα «αιματηρή» συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών έρχεται να επιφέρει νέα «χτυπήματα» στα εισοδήματα των Ελλήνων που υποφέρουν επτά χρόνια τώρα από τις διαρκείς περικοπές και την άγρια λιτότητα χωρίς τέλος.

Το νέο μνημόνιο που… βαπτίζεται μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Μάλιστα, ο στόχος για το 2019, οπότε και θα είχε ήδη τελειώσει το προηγούμενο μνημόνιο φτάνει το 4,4%, το 2020 το 4,8% και το 2021 στο 5,6%.

Το «Μνημόνιο 4» και θα επηρεάσει τις ζωές περισσότερων από 1 εκατομμύριο συνταξιούχων, οι οποίοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, ενώ θα «αδειάσει» τις τσέπες των ελευθέρων επαγγελματιών που θα δουν τις εισφορές να αυξάνονται κι άλλο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο επί των καθαρών εισοδημάτων τους, χωρίς όμως πρώτα να έχουν αφαιρεθεί οι εισφορές που πληρώθηκαν το προηγούμενο έτος.

Επίσης, το 2018 θα υπάρξει περαιτέρω περικοπή του ΕΚΑΣ και άλλων κοινωνικών επιδομάτων.


 
Top