Του Θανάση Πετράκου              

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε και να επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παραμυθιάζει συνεχώς το κόσμο ότι δήθεν αγωνίζεται για την μείωση- ρύθμιση του δημοσίου χρέους της χώρας , νοιώθω υποχρέωση μου να υπενθυμίσω τι προδοτικό υπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015 για το δημόσιο χρέος (τότε που κουράστηκε γιατί συνεδρίαζε 17 ώρες ).

Όποιος διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα καταλαβαίνει ότι ο Σόιμπλε υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα τι συνυπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015.

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση το παραμύθι. 

Να τι υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και έχουν ψηφίσει οι 222 βουλευτές για το δημόσιο χρέος. 

«Το Eurosummit επισημαίνει ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευση τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.Μ.Σ. και σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup είναι έτοιμο να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα (ενδεχόμενες μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και πληρωμής) στοχεύοντας να διασφαλίσει ότι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν σε βιώσιμο επίπεδο. Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε ένα πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εκτιμηθούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

Το απόσπασμα αυτό είναι ότι αφορά το χρέος και περιλαμβάνεται στην « ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΗΣ 12.7.2015
Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2015»

Αυτή η απόφαση ψηφίστηκε από 222 βουλευτές και έγινε Νόμος του Ελληνικού κράτους Ο Ν. 4334/15 (ΦΕΚ 80 Α/16-07-2015) : Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.).


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2017/05/blog-post_770.html#ixzz4hwkG25Qz
 
Top