Δεμένα 48 ώρες τα πλοία

Απεργιακός πυρετός κόντρα στο 4ο μνημόνιο - Μεγάλη συγκέντρωση την Πέμπτη στο Σύνταγμα

 Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη 17 Μαΐου λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συμμαχία με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς για να φωνάξουν ένα ηχηρό «όχι» στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Το ...συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για στις 11.00 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στις 10.00 π.μ.

Την επομένη μέρα, Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 18.30 στο Σύνταγμα ,την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί, λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, τα συνδικάτα προγραμματίζουν και πάλι συλλαλητήριο. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαίου θα συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

Μετ΄εμποδίων θα κινηθούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Από σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας ως και την Πέμπτη, 18 Μαΐου αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων. που εισάγει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας.
Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου η στάση εργασίας θα είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17, ημέρα Τετάρτη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Σε στάση εργασίας προχωρούν τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, λόγω πένθους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα.
Οι εργαζόμενοι στα τρόλει αποφάσισαν στάση εργασίας την Τετάρτη 17/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στάσεις εργασίας αποφάσισε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ. Οι συρμοί θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της 48ωρης απεργίας 16 και 17 Μαϊου που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της απεργίας την ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ τονίζοντας σε ανακοίνωσή της «Η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.»
 
Top