Τα αίτια του δυστυχήματος με το στρατιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στην Ελασσόνα, ερευνούν οι ειδικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής διερεύνησης ατυχημάτων έχουν, ήδη, στα χέρια τους δύο πολύ σημαντικές μαρτυρίες που πιθανόν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας. Η μία μαρτυρία είναι του κατοίκου που έλεγε ότι είδε με τα μάτια του το ελικόπτερο να πετά σε χαμηλό ύψος.

Η δεύτερη μαρτυρία είναι της Αρχιλοχία, που σώθηκε από θαύμα και έζησε τις τελευταίες δραματικές στιγμές. Το βασικό σενάριο που έχουν μπροστά τους οι εμπειρογνώμονες είναι το ελικόπτερο είτε να προσέκρουσε στο σώμα της κολώνας ηλεκτροδότησης είτε ο έλικας του να βρήκε στα καλώδια με συνέπεια να προκληθεί απώλεια ισχύος που οδήγησε και στην πτώση.

Ένα ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί ο χειριστής του ελικοπτέρου επέλεξε τη χαμηλή πτήση. Όσο για το ζήτημα των καιρικών συνθηκών που περιόριζε την ορατότητα, πηγή που έχει γνώση των γεγονότων, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι δεν μπορούσε να αιφνιδιάσει τον χειριστή και αυτό γιατί η προετοιμασία που γίνεται, περιλαμβάνει την πρόβλεψη των των συνθηκών που θα επικρατήσουν στα σημεία διέλευσης του ελικοπτέρου.

Την ίδια στιγμή κάτοικο της περιοχής, που κατέπεσε το ελικόπτερο, κατέθεταν στον ΑΝΤ1 τη μαρτυρία πως το “Χιούι” πετούσε σε χαμηλό ύψος και ενδέχεται να χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 
Top