Με δάκρυα στα μάτια, την ιαχή «Αθάνατος» και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, συγγενείς, φίλοι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εκατοντάδες πολίτες, είπαν σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, έναν από τους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού που βρήκαν τον θάνατο από την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελλασσόνας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Παλαιοκκλησίου, στο χωριό όπου έμεινε τα τελευταία χρόνια με την σύζυγο και τα τρία παιδιά τους. Στους επικήδειους που εκφωνήθηκαν, από τον Κίμωνα Καλεντερίδη, συνταγματάρχη, αρχηγό της τάξεως '89 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκκλησίου, Χρήστο Μπάγκο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ήθος του Θωμά Αδάμου, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την καλοσύνη και την προσφορά του.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη η πολιτική και στρατιωτική ηεγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον υπουργό, Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Βίτσα, καθώς και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

 
Top