Τέσσερις νεκροί και μια τραυματισμένη Αρχιλοχίας είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του ελικοπτέρου τύπου "Χιούι" της Αεροπορίας Στρατού, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Το χρονικό

Από τις πρωινές ώρες (07:50) , υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Huey UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε και ανεφοδιάστηκε στην Λάρισα.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο αναχώρησε από τη Λάρισα με προορισμό την Καστοριά, ωστόσο λίγο μετά την απογείωσή του, έχασε την επαφή με τα στρατιωτικά ραντάρ.

Ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς επέβαινε στο στρατιωτικό ελικόπτερο

Στο στρατιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας επέβαιναν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγος Ζαννιδάκης, σύμφωνα με το militaire.gr.

Υπενθυμίζουμε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Καστοριά.

Αυτή είναι η περιοχή που εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο

Αυτή είναι η περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Στρατού Ξηράς UH-1H στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Στην περιοχή βρίσκονται μέσα διάσωσης, σύμφωνα με το ΓΕΣ, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, καθώς εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής:

 
Top