Την απόφαση του ΕΟΠΥΥ που απαγορεύει στις Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) τις  ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις για την αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας καταγγέλλει η  Πανελληνία Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Π.Ε.Μ.Η.Ν.)
Η  Π.Ε.Μ.Η.Ν. χαρακτηρίζει «ύποπτη και εκ του πονηρού» την απόφαση του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, επισημαίνοντας ότι ευνοεί ξεκάθαρα τις ιδιωτικές κλινικές, επειδή –όπως ισχυρίζεται - έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πληρώνονται με Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ).
Με άλλα λόγια, απαγορεύει αυτή την ιατρική πράξη στις Οφθαλμολογικές Μ.Η.Ν. που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο το Ελληνικό Δημόσιο.
Η  Π.Ε.Μ.Η.Ν. καλεί τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να απαντήσει για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή την άδικη και περίεργη απόφαση με την οποία αφενός χρεώνει επιπλέον το Δημόσιο, αφετέρου ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «το παράδοξο είναι ότι στις Οφθαλμολογικές Μ.Η.Ν. επιτρέπεται η διενέργεια επεμβάσεων μυωπίας (laser), καταρράκτη, γλαυκώματος, αποκολλήσεων αμφιβληστροειδούς και την ίδια στιγμή τους στερεί τη δυνατότητα να κάνουν μία στοιχειώδη ιατρική πράξη που γίνεται με απλή ένεση».
 stogiatro.gr
 
Top