Από τον Αυτοδιοικητικό. 

Με ηττημένο τον δήμο Αθηναίων έληξε σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr η πρώτη μάχη στον «πόλεμο» με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ ) για τη χρήση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τις πληροφορίες, το Δικαστήριο με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, δικαιώνει το ΕΒΕΑ. 

Η διαμάχη αφορά το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αμερικής 8, ιδιοκτησίας του ΕΒΕΑ, το οποίο ανακαινίσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Οι εργασίες επισκευής του κράτησαν 2 χρόνια και 2 μήνες και το κόστος του έργου καλύφθηκε κατά 1,4 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, κατά 1,2 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους και κατά 500 χιλιάδες ευρώ από τον δήμο Αθηναίων. Η μελέτη καλύφθηκε από το ΕΒΕΑ.
Τον Φεβρουάριο ξέσπασε διαμάχη καθώς το ΕΒΕΑ προχώρησε σε αλλαγή κλειδαριών και ανέλαβε τη διαχείριση του κτιρίου, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Καμίνη ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια κατηγορώντας τη διοίκηση του ΕΒΕΑ και τον πρόεδρό του.
Το ΕΒΕΑ, υποστηρίζει ότι έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε το ιστορικό του κτίριο επί της οδού Αμερικής 8 να λειτουργήσει ως Κέντρο Ανάπτυξης (Θερμοκοιτίδα) Επιχειρηματικότητας, όπως προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ , Κωνσταντίνος Μίχαλος έκανε λόγο για κατάληψη του κτιρίου από τον Δήμο και ψεύδη και παράτυπη συμπεριφορά του δημάρχου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα του ΕΒΕΑ είναι ότι ο δήμος Αθηανίων προόριζε το κτίριο αυτό, στο κέντρο της Αθήνας, για τη στέγαση προσφύγων!!!
 
Top