Αυτές τις μέρες, που η οικογένεια έχει την ευκαιρία να περνά αρκετές ώρες μαζί, οι γονείς μπορούν να τις εκμεταλλευτούν για να προβάλουν το πρότυπο της υγιεινής διατροφής, έτσι ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, δίχως να στερούνται τις τροφές που αγαπούν. Το Πάσχα όμως, μικροί και μεγάλοι πρέπει να δείξουν προσοχή, ώστε να αποφευχθούν οι υπερβολές.
Tι να προσέξετε:
1. Τα πασχαλινά γλυκά
Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα είναι σχεδόν όλα φορτωμένα με πολλές θερμίδες. Τόσο το τσουρέκι όσο και τα κουλουράκια είναι πλούσια σε χοληστερίνη και κορεσμένα λιπίδια.
2. Μην ξεχνάτε τα φρούτα
Η κατανάλωση φρούτων δεν πρέπει να παραμελείται, λόγω της παρουσίας των γλυκισμάτων στο σπίτι. Εκμεταλλευθείτε τον ελεύθερο χρόνο των ημερών για να δημιουργήσετε πρωτότυπες φρουτοσαλάτες, μαζί με τα παιδιά. Τα ξηρά φρούτα (χουρμάδες, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα) αποτελούν επίσης ένα εύγευστο, θρεπτικό σνακ.
3. Focus στα λαχανικά
Τα γιορτινά τραπέζια κατά κανόνα περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία κρεάτων, με τον οβελία να κατέχει κεντρική θέση. Φροντίστε να μην λείπουν από το τραπέζι σας τα λαχανικά. Η ντομάτα, το καρότο, ο αρακάς και το μπρόκολο, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αναγκαία για την υγεία των παιδιών.
4. Ναι στις μικρές απολαύσεις
Μην παραλείψετε να χαρίσετε στα παιδιά σας το σοκολατένιο αυγό που σίγουρα επιθυμούν.
Αν ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής μπορείτε άφοβα να εντάξετε σ' αυτήν τις μικρές χαρές των ημερών.
stogiatro.gr
 
Top