Το μαρινάρισμα αποτελεί μια πρακτική που χρησιμοποιείται συχνά πριν το ψήσιμο του κρέατος.
Πέρα όμως από τη γεύση και την ωραία υφή που μπορεί να δώσει, προστατεύει το κρέας από το ψήσιμο, ιδιαιτέρως στα κάρβουνα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο πρωτεϊνούχων τροφίμων, όπως το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή τοξικών ουσιών, που έχουν συσχετισθεί με την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το μαρινάρισμα των κρεατικών μπορεί να λειτουργήσει σαν «φραγμός». Μάλιστα, έχει φανεί πως οι μαρινάδες που περιέχουν ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο ή μυρωδικά όπως το δενδρολίβανο, καθώς και μπύρα ή κρασί, μπορούν να περιορίσουν τη δημιουργία τοξικών ουσιών σε ποσοστό έως και 90%.

Επομένως, όταν επιλέγετε να ψήσετε κρέας στα κάρβουνα, φροντίστε προηγουμένως να το μαρινάρετε, ώστε να απολαύσετε συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
 
Top