Μια 35χρονη Ιταλίδα παρίστανε την έγκυο και κατόπιν αγόρασε έναντι 20.000 ευρώ το νεογέννητο μωρό μιας νεαρής Ρουμάνας... για να το επιστρέψει τρεις ημέρες αργότερα επειδή ήταν... μιγάς.

Οι δύο γυναίκες καθώς και ένας Μαροκινός που μεσολάβησε για την αγοραπωλησία συνελήφθησαν.

Η ιταλική αστυνομία ενημερώθηκε αρχικά από έναν υπάλληλο στο ληξιαρχείο της Λατίνα, στα νότια της Ρώμης. Οι δύο γυναίκες τον είχαν ρωτήσει τηλεφωνικά τον περασμένο Φεβρουάριο πώς θα δηλώσουν στο ληξιαρχείο ένα μωρό που γεννήθηκε στο σπίτι και όχι σε μαιευτήριο. Στη συνέχεια όμως, δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού τους με τον υπάλληλο.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν να ερευνήσουν την υπόθεση, η 35χρονη ομολόγησε: ο σύντροφός της ήταν στη φυλακή, εκείνη απέβαλε δύο φορές και κατέληξε να αγοράσει σε ιντερνετικό κατάστημα μια ψεύτικη, πλαστική "κοιλιά" για να δείχνει έγκυος. Όταν όμως είδε ότι το μωρό που αγόρασε ήταν μαύρο, δεν βρήκε κανέναν τρόπο για να εξηγήσει στο περιβάλλον της πώς έγινε αυτό.

Η βιολογική μητέρα του μωρού από την πλευρά της είπε ότι δεν επιθυμούσε να κρατήσει και να μεγαλώσει το παιδί που συνέλαβε από έναν βραχύβιο ερωτικό δεσμό με έναν άνδρα από το Μαλί. Οι αστυνομικοί βρήκαν το μωρό στο σπίτι του τελευταίου στη Ρώμη.

Προσωρινά το κοριτσάκι έχει ανατεθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά ενδέχεται να επιστρέψει στον βιολογικό πατέρα του, αν ο τελευταίος αποφασίσει να το αναγνωρίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top