Με εντάσεις και επιθέσεις κατά δημοτικών συμβούλων σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην χρήση τμήματος της πρώην κλινικής Αυγουστή από Ισπανική Μ.Κ.Ο., έπειτα από απαίτηση κατοίκων της περιοχής της Αγίας Άννας Καπέλας που έδωσαν δυναμικά το «παρών» το απόγευμα της Πέμπτης.

Έχοντας ως παράδειγμα τη γειτνίαση της περιοχής τους με τον καταυλισμό της Σούδας, οι κάτοικοι δικαιολογημένα κατέθεσαν τους φόβους τους, επισημαίνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν το «καλώς έχειν» στη χρήση του κτιρίου για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Έφτυσε τους δημοτικούς συμβούλους

Παρότι η συζήτηση κρατήθηκε σε αρκετά καλό επίπεδο με όλες τις παρατάξεις να σπεύδουν να κατανοήσουν την αγωνία των κατοίκων, δεν έλειψαν και στιγμές έντασης όταν δύο - τρεις θερμόαιμοι, σύμφωνα με το politischios.gr, επιτέθηκαν φραστικά κατά συμβούλων με αποκορύφωμα την αποδοκιμασία της Συμβούλου της «Χιακής Συμπολιτείας» Δ. Τσαρδάκα, ενώ μία διαμαρτυρόμενη εισέβαλε στην αίθουσα και καταπατώντας κάθε διαδικασία έφτυσε τους δημοτικούς συμβούλους και αποχώρησε.

Επικράτησε η λογική

Ουσιαστικά οι κάτοικοι της περιοχής θέλησαν να βάλουν φρένο στη δημιουργία νέας δομής στην περιοχή τους ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει το ψήφισμά τους, κάτι που έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτό με τη θετική ψήφο όλων των παρατάξεων πλην της Χιακής Συμπολιτείας που ψήφισε «παρούσα».

 
Top