Για ληστεία μετά φόνου ήταν σεσημασμένος ο Μολδαβός ληστής που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από το μπαλκόνι 5ου ορόφου, στην προσπάθειά του να ξεφύγει μετά την ένοπλη ληστεία, σήμερα το πρωί, σε βάρος 64χρονης στο Παλαιό Φάληρο.

Για βαριά αδικήματα είναι σεσημασμένοι επίσης και οι δύο συλληφθέντες για την ληστεία θρίλερ, ενώ ο ένας από αυτούς εκτός των άλλων, είχε συλληφθεί στο παρελθόν και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες είναι ένας Ρώσος, παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, ηλικίας 40 ετών και ένας Αρμένιος υπήκοος, 35 ετών.

Ο Ρώσος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2007, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών, ενώ δύο χρόνια αργότερα σύμφωνα με τον φάκελό του, συμμετείχε και πάλι σε αιματηρή ένοπλη ληστεία, σε υποκατάστημα της EUROBANK στην Καλλιθέα, όπου μαζί με τους συνεργούς του πυροβόλησαν φεύγοντας και τραυμάτισαν τον ιδιωτικό φύλακα, ο οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει.

Τον Ιούλιο του 2011, ο 40χρονος Ρώσος, συνελήφθη και πάλι, μαζί με τέσσερις συνεργούς του, μετά από ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ Κερατσινίου, από ομάδα της ΕΚΑΜ, κατά την διάρκεια γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης, σε σπίτι στην Αμφιάλη, όπου είχαν ταμπουρωθεί πάνοπλοι.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές το 2015.

Ο 41χρονος Μολδαβός που σκοτώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, κατά την διάρκεια ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά, όπου είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα τον ιδιοκτήτη.

Επίσης είχε καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2015 με περιοριστικούς όρους.

Ο 35χρονος Αρμένιος είναι σεσημασμένος για κλοπές.

Ο τέταρτος εκ των ληστών δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Η σημερινή κινηματογραφική ληστεία, όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έγινε ως εξής:

Γύρω στις 10 το πρωί, οι τέσσερις δράστες, που είχαν τα πρόσωπα τους με κουκούλες, εισέβαλαν με άγνωστο τρόπο στο διαμέρισμα 8ου ορόφου, στην συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, έδεσαν την 64χρονη ιδιοκτήτρια και την 55χρονη οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες, με πλαστικά δεματικά (ταϊράπ) και άρπαξαν κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Την ληστεία είδε ο γιος της ιδιοκτήτριας, από κάμερες που υπήρχαν στο διαμέρισμα και οι οποίες έδιναν την εικόνα στο δικό του διαμέρισμα στον 9ο όροφο και ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, απέκλεισαν το οικοδομικό τετράγωνο και αστυνομικοί ανέβηκαν στο διαμέρισμα.

Οι ληστές, μόλις τους αντελήφθησαν επιχείρησαν να διαφύγουν καταρριχώμενοι από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.

Οι δύο συνελήφθησαν στον 7ο όροφο όπου κατέφυγαν σε άλλο διαμέρισμα. Ο τρίτος κατάφερε να φτάσει μέχρι τον 5ο, αλλά εκεί γλίστρησε και έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, όπου βρέθηκε νεκρός, ενώ ο τέταρτος διέφυγε.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε μια τσάντα με ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα ακόμα πιστόλι «ρέπλικα», καθώς και μία σακούλα με κοσμήματα και άλλα τιμαλφή που είχαν αρπάξει από την 64χρονη.

Από την Ασφάλεια Αττικής ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top