Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν για αθρόες ελληνοποιήσεις - Το 30% θα «βαφτιστεί» ελληνικό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

Με αρνιά από τη Ρουμανία, τα Σκόπια, την Αλβανία και τη Βουλγαρία θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες με ενώσεις κτηνοτρόφων να λένε ότι 9 στα 10 αρνιά που θα εμφανιστούν στις προθήκες των κρεοπωλείων θα είναι εισαγωγής.

Όπως εξηγούν αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο χειμώνας ήταν φέτος βαρύς προκαλώντας απώλειες στον πληθυσμό των αμνοεριφίων και δευτερευόντως στις εξαγωγές.

«Αυτή τη στιγμή 9 στα 10 αρνιά που πωλούντα στην Ελλάδα είναι από το εξωτερικό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νικόλαος Παλάσκας υποστηρίζοντας στην εφημερίδα Ειδήσεις ότι η εικόνα αυτή δεν είναι δυνατό να αναστραφεί το Πάσχα.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων προειδοποιεί για αθρόες ελληνοποιήσεις λόγω της έλλειψης προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιφερειών. «Για φέτος εκτιμώ ότι τουλάχιστον το 30% αυτών που θα εισαχθούν από Ρουμανία και Σκόπια θα "βαφτιστούν" ελληνικό» δηλώνει χαρακτηριστικά.
πηγη protothema.gr
 
Top