ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ...

Εκπληκτικοί οι «ροσονέρι» συνέτριψαν με 4-0 τα Σούρμενα στο “Παναγιώτης Σαλπέας” και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών,εκεί, όπου θα αναμετρηθούν σε νοκ άουτ παιχνίδι εκτός έδρας με την ομάδα της Καλαμάτας.


Οι «ροσονέρι» μπροστά σε 700 φίλους του ποδοσφαίρου (σ.σ. στις κερκίδες υπήρχαν και 150 οπαδοί των Σουρμένων) αποδίδοντας καταπληκτικό κι ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο διεύρυναν το εκπληκτικό αήττητο σερί τους σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον φουλάρουν ολοταχώς για πολύ ψηλά και στον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Από την άλλη πλευρά οι Κυπελλούχοι της ΕΠΣΑ αν και προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί, μετά το 2-0 κατέρρευσαν αγωνιστικά και δεν μπόρεσαν να προξενήσουν δυσκολίες στο συγκρότημα του Βασίλη Σπάθα.

Με «φουλ» επθετικούς προσανατολισμούς ξεκίνησαν την αναμέτρηση επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ, που θα τους διευκόλυνε σε σημαντικό βαθμό το έργο τους.

Έτσι, στο 7’ οι Νταουτάι – Τουρνάς «έκρυψαν» την μπάλα και το σουτ του τελευταίου από τα αριστερά βρήκε σε ετοιμότητα τον Λύρο, που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 9’ ήταν η σειρά του Κιάφα να απειλήσει, αλλά αφού ξεμαρκαρίστηκε όμορφα., το σουτ, που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κοντραρίστηκε…

Άνοιξε τον …χορό ο Νταουτάι

Η υπεροχή του Κερατσινίου απέφερε καρπούς στο 10’ . Ο Ψυχογιός τροφοδότησε όμορφα από τα δεξιά τον Σφυρογιαννάκη και ο νεαρός μπακ των «ροσονέρι» επιχείρησε σέντρα την κατάλληλη στιγμή στην καρδιά της άμυνας των Σουρμένων, όπου ο άριστα τοποθετημένος Νταουτάι με όμορφη προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λύρου για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ απευλευθέρωσε τους παίκτες του Βασίλη Σπάθα, οι οποίοι συνέχισαν με την ίδια ευκολία να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, στηριζόμενοι στις ορέξεις των Κιάφα, Ψυχογιού, Νταουτάι, Κουρκούτη, Σφυρογιαννάκη κατά κύριο λόγο.

Από την άλλη πλευρά τα Σούρμενα μετά το αρχικό πρώτο 15λεπτο προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο απο την ανούσια υπεροχή τους.

Έθεσε τις βάσεις ο Ψυχογιός

Στο 36’ ο Ψυχογιός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων από τον Μπουγιούκο και ο διαιτητής Μανιώτης με λίγη καθυστέρηση υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο παθών στο 37’ κι αφού αρχικά «νικήθηκε» από τον Λύρο στην επαναφορά με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2-0 κι έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην εξέδρα!

Ο τεχνικός των Σουρμένων Γιάννης Μητρούσης βλέποντας την ομάδα του να αδυνατεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Κερατσινίου ολοκλήρωσε μέχρι το 52 και τις τρεις του αλλαγές περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ζιώγα, Χατζηπαναγιώτη και Πρέκα, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε.

Σφυρογιαννάκης και 3-0

Το Κερατσίνι συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση και στο 56’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0.

Ο Γκιάτης επιχείρησε σουτ- βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Λύρος απομάκρυνε ενστικτωδώς και ο προωθημένος Σφυρογιαννάκης με άψογο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 3-0 μέσα σε αποθέωση!

Γκολ για χάι λάιτς ο Κουρκούτης και 4-0!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και με το … μπιζάρισμα της εξέδρας δημιουργούσαν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 71’ το σουτ του Νταουτάι από τα αριστερά τράνταξε το δοκάρι του Λύρου, για να … μπει το κερασάκι στην τούρτα στο 91’ μ’ ένα κινηματογραφικό γκολ για χάι – λάιτ!

Ο Νικήτας Τουρνάς με μαγική κάθετη μπαλιά 30 μέτρων έβγαλε μόνο του στην αντεπίθεση του Αντώνη Κουρκούτη και ο έμπειρος μεσος με καταπληκτικό σκαφτό πλασέ «νίκησε» τον Λύρο που επιχειρούσε έξοδο , για να διαμορφώσει με αυτό τον μαγικό τρόπο το τελικό 4-0!

«Έχασε» σφυρίγματα ο Μανιώτης (Ανατ. Αττικής), το ίδιο και οι βοηθοί του Ρούντος – Βιτσεντζάτος (Ανατ. Αττικής)

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Μπότος, Σφυρογιαννάκης, Νταουτάι, Μπατής, Βαττής, Διάκος (74’ Φούντας), Ψυχογιός (69’ Μαναριώτης), Γκιάτης, Κιάφα (79’ Μακρής), Τουρνάς, Κουρκούτης.

ΣΟΥΡΜΕΝΑ: Λύρος, Μετλίου (46’ Ζιώγας), Τσακύρης, Ακριτίδης, Μπουγιούκος, Θυμιανός (52’ Χατζηπαναγιώτης), Παπαδάκης (52’ Πρέκας), Μανωλιάδης, Καζαντζής, Δημογιάννης, Θεοδώρου.

stoplekto.gr

 
Top