Με την ίδια του τη ζωή, πλήρωσε τα αισθήματά του για μια νεαρή κοπέλα, ο 30χρονος Πακιστανός που δολοφονήθηκε στις 20 Μαρτίου στη Βαρβάσαινα, από 27χρονο ομοεθνή του, με συνεργούς την 23χρονη Ελληνίδα σύντροφό του και έναν ακόμα 19χρονο Πακιστανό, που αναζητείται από τις Αρχές.

Η ταχύτατη εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αποτελεί –αναμφισβήτητα- μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, σ’ ένα ειδεχθές έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ηλεία, και όχι μόνο.

Οι δυο συλληφθέντες – σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του Νόμου περί όπλων – το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Το βράδυ της 21ης Μαρτίου, ο εργοδότης του 30χρονου Πακιστανού, δήλωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου την εξαφάνιση του νεαρού. Ο ίδιος, ανήσυχος για την τύχη του εργαζόμενου του, έκανε λόγο για ένα φιλήσυχο παιδί που δεν δημιουργούσε προβλήματα και δεν φαίνεται πως είχε εχθρούς. Η εργατικότητα και ο καλός του χαρακτήρας, ήταν ο λόγος που τον είχε δίπλα τους για περισσότερα από 5 χρόνια και μάλιστα του είχε παραχωρήσει και ένα μικρό χώρο για να ζει.

Τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ήταν μηδενικά. Μια δήλωση εξαφάνισης και μια φωτογραφία του θύματος με την οποία προσπαθούσαν να «βγάλουν άκρη». Αυτά που συγκέντρωσαν όμως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, έγιναν η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι τους αποτρόπαιου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ηλεία.

Από την επισταμένη έρευνα, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με επικεφαλής τον Διοικητή Χαράλαμπο Πατσούρη και σε απόλυτη συνεργασία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, προέκυψε ότι το απόγευμα της 20ης Μαρτίου, ο 27χρονος Πακιστανός κάλεσε στο σπίτι του στον Πύργο, τον 30χρονο ομοεθνή του, τον οποίο έπληξε με μαχαίρι στον αυχένα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Με τη βοήθεια του 19χρονου συνεργού του – ο οποίος είχε έρθει στον Πύργο τις προηγούμενες ημέρες και αναχώρησε την αμέσως επόμενη – τεμάχισαν τη σορό του άτυχου νέου, με ένα μαχαίρι και ένα γεωργικό εργαλείο (κασάρι), σε τέσσερα κομμάτια.

Αφού την περιτύλιξαν με νάιλον, την τοποθέτησαν μέσα σε μια ταξιδιωτική βαλίτσα και από κοινού με την 23χρονη, μετέφεραν τη σορό – με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό – σε αγροτική περιοχή «Αγία Μαρίνα», στη Βαρβάσαινα, όπου την έθαψαν.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αφού ο λόγος της παρουσίας του 19χρονου στην περιοχή ήταν την εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας τους ομοεθνή τους, ενώ ο λάκκος όπου έθαψαν τη βαλίτσα με τη σορό του 30χρονου, είχε διανοιχτεί από το προηγούμενο βράδυ.

Πηγή: patrisnews.com

 
Top