Με διαμαρτυρίες υποδέχτηκαν οι αλληλέγγυοι του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 36 ετών κατά συγχώνευση -εκτιτέα τα 25 χρόνια- για την υπόθεση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, το 2006.
Οι δικαστές , υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά, τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ληστείας και για τρεις πράξεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του φύλακα της τράπεζας και δύο ειδικών φρουρών, που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το οποίο είχε ως κατάληξη τον βαρύτατο τραυματισμό του Γιάννη Δημητράκη. Την ίδια ώρα , αθώωσαν τον κατηγορούμενο για τις υπόλοιπες έξι ληστείες για τις οποίες κατηγορήθηκε, αλλά και για τα αδικήματα της συγκρότησης οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Με την απόφαση του το δικαστήριο αποδέχθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπήρξαν ποτέ οι αποκαλούμενοι «ληστές με τα μαύρα». Οι δικαστές είπαν «όχι» στο αίτημα της υπεράσπισης να έχει αναστέλουσα δύναμη η έφεση.
Ο Μάριος Σεϊσίδης ο οποίος καταζητείτο από το 2006, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη -μαζί με τον επίσης αναρχικό Κώστα Σακκά- το περασμένο καλοκαίρι στη Λακωνία αντί απολογίας στο δικαστήριο δήλωσε περήφανος αναρχικός και μίλησε για την ύπαρξη κατασταλτικών μηχανισμών που μαζί με μερίδα των Μ.Μ.Ε δημιούργησαν διάφορα σενάρια περί ομάδας «τρομοκρατών» που δήθεν διαπράττει ληστείες για να χρηματοδοτήσει ενέργειες αντάρτικου πόλης με στόχο την κατασυκοφάντηση του αναρχικού χώρου.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Κώστας Παπαδάκης, σε δήλωση του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη «χωρίς κανένας μάρτυρας να τον αναγνωρίσει και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, εκτός από το DNA του, που «ταυτοποιήθηκε» σε σημεία της διαφυγής των δραστών και του οποίου η διαδικασία λήψης, επεξεργασίας και ταυτοποίησης έχει επανειλημμένα καταγγελθεί ως παράνομη».
 
Top