Για να σας προλάβουμε, όχι, δεν θα αναλάβει ο Μπρους Γουίλις και ο Μπεν Άφλεκ να μας σώσουν υπό τους ήχους του I Don't Want to Miss a Thing" των Aerosmith.

Θα αναλάβουν οι επιστήμονες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το πλάνο, χτύπα ξύλο, μη μας τύχει.

Μόλις λοιπόν η NASA εντοπίσει ότι ένας αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη, το πρώτο βήμα σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι να σταλεί ένα μήνυμα σε 12 συγκεκριμένους επιστήμονες.

Στην συνέχεια οι επιστήμονες αυτοί θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την ακριβή θέση του αστεροειδή, την τροχιά και την κατεύθυνση.

Τρίτο βήμα, είναι να διευκρινίσουν ακριβώς το μέγεθός του αλλά και την χρονική στιγμή που θα χτυπήσει την επιφάνεια της Γης.

Μόλις λοιπόν διαπιστώσουν και είναι 100% σίγουροι ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, τότε θα προβούν σε μια συνέντευξη τύπου όπου και θα ανακοινώσουν σε όλους τους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη τα... «ευχάριστα νέα».

Κατόπιν η NASA και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες (στρατός κλπ) θα πρέπει να κάνουν κάτι πάρα πολύ δύσκολο: να βρουν τρόπο πως να μας προστατέψουν.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια, αυτό το σενάριο υπάρχει στο «τραπέζι» και έχουν κάνει αρκετές έρευνες για να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.


Τα επικρατέστερα σενάρια άμυνας της Γης είναι τα εξής δύο:

Είτε θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν τον αστεροειδή με λέιζερ.

Είτε θα επιχειρήσουν να εμβολίσουν το τεράστιο ιπτάμενο σώμα με ένα σκάφος που θα μεταφέρει μια βόμβα, η οποία θα πυροδοτηθεί μόλις το σκάφος έρθει σε επαφή με τον αστεροειδή!

Πάντως για να ηρεμήσουμε όλοι, η αλήθεια είναι ότι η NASA δεν έχει εντοπίσει κάτι που να απειλεί να χτυπήσει τη Γη για τα επόμενα 100-200 χρόνια, οπότε είμαστε μια χαρά.

Από αστεροειδή τουλάχιστον, δεν κινδυνεύουμε...


gazzetta.gr
 
Top