Κωμικό επιχείρημα από τον Σταθάκη: «Η Ν.Δ. έδινε πολλά λεφτά το... 2007»
Ενα απίστευτο επιχείρημα χρησιμοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Γιώργος Σταθάκης, ώστε να δικαιολογήσει το αυξημένο εφάπαξ που φέρεται ότι έλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ ...
Σωτήρης Νίκας.
Επικαλέστηκε το γεγονός ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε ληφθεί και το… 2007 (προ κρίσης), επί κυβέρνησης Ν.Δ.

Κατά τον κ. Σταθάκη, τότε είχε αξιοποιηθεί η καταστατική πρόβλεψη για ιεραρχική εξέλιξη στην ανώτατη βαθμίδα όχι μόνο του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και των υπόλοιπων γενικών διευθυντών, με ταυτόχρονη προσπάθεια για αύξηση των μισθών τους.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Σταθάκη, στην οποία παρευρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιχειρήθηκε να δοθεί απάντηση στο γνωστό ζήτημα του εφάπαξ του κ. Νίκα, το οποίο, κατά τη Ν.Δ., αυξήθηκε στα 258.000 ευρώ. Και οι δύο προχώρησαν στην πλήρη κάλυψη του κ. Νίκα, υποστηρίζοντας ότι τελικά το εφάπαξ του ανήλθε στα 203.847 ευρώ και όχι στα 233.985 ευρώ, αφού δεν υπολογίστηκαν τα τρία χρόνια που ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εργαζόταν στον Καναδά με άδεια άνευ αποδοχών από την κρατική εταιρία. Κατά τον Γιώργο Σταθάκη, το εφάπαξ που έλαβε, με την ιεραρχική αναβάθμιση, ήταν αυξημένο μόλις κατά 26.000 ευρώ.

Για το 2007 τα δύο κυβερνητικά στελέχη υποστήριξαν ότι, επί διοίκησης Γ. Στεργίου, δεν υπήρχε εποπτικό συμβούλιο και πως την απόφαση για ιεραρχική αναβάθμιση είχε λάβει η γενική συνέλευση των μετόχων.
Οπως είπαν, η γενική συνέλευση όχι μόνο είχε εγκρίνει την ιεραρχική εξέλιξη του κ. Στεργίου στην ανώτατη βαθμίδα, αλλά είχε λάβει και τις αντίστοιχες οικονομικές απολαβές.

Αποκάλυψαν, επίσης, ότι «ο πρώην πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Βασίλειος Δεμερτζής, διορισμένος από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας, πρότεινε στις 08/03/2016 στα μέλη του οργάνου να εφαρμοστεί ο νόμος 4354/2015 που προβλέπει κατάργηση του πλαφόν στις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. Εισηγήθηκε αυτό να ισχύσει για το 2016, καθώς οι αμοιβές του 2015 είχαν ήδη εγκριθεί. Το θέμα παραπέμφθηκε στη νομική υπηρεσία του ΔΕΣΦΑ».
δημοκρατια
 
Top