Μια νέα ανασκόπηση ασχολείται με τα μυστήρια πίσω από «καλή» HDL χοληστερόλη και αποκαλύπτει ότι η αύξηση των επιπέδων της δεν παρέχει κατ' ανάγκη προστασία από τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Φαίνεται ότι το κλειδί για την πρόληψη των καρδιαγγειακών είναι η αύξηση της λειτουργίας της λειτουργίας της HDL χοληστερόλης, και όχι η αύξηση της απόλυτης τιμής της.

Οι επιστήμονες επανεξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο η συστηματική φλεγμονή και φλεγμονή των ιστών επηρεάζουν τον μεταβολισμό της HDL χοληστερόλης μέσω διάφορων οδών, καταλήγοντας σε τρόπους για τη βελτίωση της παραγωγής και της λειτουργίας της.
«Δικές μας κλινικές μελέτες, καθώς και in vitro και μελέτες σε ζώα που εκτελούνται από άλλες ομάδες έχουν αποδείξει την σημασία του λιπώδους ιστού για τον βέλτιστο μεταβολισμό της HDL χοληστερόλης.
Επί του παρόντος, έχει γίνει δεκτό δεκτό ότι η φλεγμονή του λιπώδους ιστού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της συστηματικής φλεγμονής, ως εκ τούτου, αντιμετωπίζοντας τη φλεγμονή του λιπώδους ιστού που σχετίζεται με τη συστηματική φλεγμονή μπορούμε να υποστηρίξουμε τον αθηροσκλήρωση ρόλο της HDL», είπε ο Δρ Demidmaa Tuvdendorj, συντάκτης του άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Pharmacology.
stogiatro.gr
 
Top