Ένα νέο mini-θερμόμετρο που οι ασθενείς θα μπορούν να καταπιούν όπως ένα χάπι θα μπορούσε να βελτιώσει τα ποσοστά επιβίωσης στα νοσοκομεία. Το e- Celsius είναι μια ασύρματη συσκευή στο μέγεθος ενός τυπικού καψακίου που δρα ως ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης όταν η θερμοκρασία ενός ατόμου ανεβαίνει ή πέφτει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι το «έξυπνο» θερμόμετρο -χάπι θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήριο για τους αδύναμους ανθρώπους και τους ηλικιωμένους που διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης λόγω του αδύναμου ανοσοποιητικού τους συστήματος.
Όσοι υποβάλλονται σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως μεταμοσχεύσεις οργάνων ή εγχειρήσεις καρδιάς, που ανανήπτουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας ή πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν.
Η μίνι οθόνη θερμοκρασίας μπορεί επίσης να διευκολύνει τη διαχείριση των παρενεργειών των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.
Μια άλλη πιθανή χρήση του e- Celsius θα μπορούσε να είναι στην πρόληψη της υποθερμίας.
«Θα μπορούσε να σώσει ζωές, να βελτιώσει τη φροντίδα των ασθενών και να εξοικονομήσει χρήματα στα νοσοκομεία εντοπίζοντας προβλήματα, πριν ο ασθενής αρρωστήσει σοβαρά», είπε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Stephane Besnard, ειδικός στη φυσιολογία στο Πανεπιστήμιο της Caen στη Νορμανδία, Γαλλία.
«Στο μέλλον, το χάπι-θερμόμετρο θα μπορούσε να δίδεται σε εξωτερικούς ασθενείς και μετά να στέλνονται στο σπίτι, μειώνοντας τις εισαγωγές».
Αντί να λαμβάνει τη θερμοκρασία μια νοσοκόμα ή ένας γιατρός, ο ασθενής καταπίνει την κάψουλα και το μίνι θερμόμετρο στέλνει τη θερμοκρασία του ασθενούς κάθε 30 δευτερόλεπτα σε έναν υπολογιστή. Η συσκευή μπορεί να προγραμματιστεί πριν την κατάποση για να στέλνει ένα μήνυμα συναγερμού, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά κάποια όρια.
Νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον ΠΟΥ χρησιμοποιούν ήδη το συγκεκριμένο gadget, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση στην Ευρώπη και αλλού. Μελέτες δείχνουν, πως πέρα από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματά της, η συγκεκριμένη συσκευή παρέχει πιο ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας, από αυτή που παρέχει ένα θερμόμετρο που τοποθετείτε κάτω από τη γλώσσα ή στη μασχάλη.
stogiatro.gr
 
Top