Την ίδρυση και τη λειτουργία κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο ζητά ο δήμαρχος της περιοχής Κώστας Τζαφέας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Ο δήμαρχος κάνει ειδική μνεία στην έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου και όπως σημειώνει «η κατάσταση δυστυχώς επιδεινώθηκε με νέα θανατηφόρα περιστατικά, πρόχειρων και τριτοκοσμικών διακομιδών ασθενών».

Η ανάγκη στελέχωσης κλιμακίου ΕΚΑΒ γίνεται επιτακτική τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του και μεταφέρει τις έντονες διαμαρτυρίες από δημότες και επισκέπτες μιας ιδιαίτερα τουριστικής περιοχής του νομού Ιωαννίνων καθώς η κατάσταση είναι πλέον τραγική, αναφέρει το epiruspost.gr.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Μετσόβου διαθέτει σύγχρονα ασθενοφόρα (ένα εκ των οποίων έχει διατεθεί από δωρεά τοπικού κληροδοτήματος) που δυστυχώς παραμένουν ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα οδηγών ασθενοφόρων. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου αποφάσισε ομόφωνα να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες για την λειτουργία κλιμακίου του ΕΚΑΒ.
 
Top