Πάντως μια συγγνώμη από τον τραγικό πατέρα και τους γονείς του άλλου παιδιού, για το λάθος του γιού τους θα μπορούσαν να ζητήσουν, όσο κι αν τιμωρούνται και οι ίδιοι από το λάθος του. Εν τω μεταξύ στα ΜΜΕ καλλιεργείται μια εικόνα πως όλοι ήταν θύματα και άντε να μην πάει το μυαλό σου ότι τα 3 θύματα-θύματα μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τον θύτη-θύμα επειδή... στη μέση υπάρχουν τα λεφτά από τη διαφήμιση του Jumbo... 
Να ας πούμε το παρακάτω κείμενο από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι ένα τέτοιο άρθρο όπου παρουσιάζεται μια εξιδανικευμένη εικόνα του θύτη που λόγω των ρίσκων του έγινε θύμα και σκότωσε άλλους 3 ανθρώπους...

 Σε μια φράση μόνο, που περικλείει όμως όλο το θρήνο και τον πόνο της, η οικογένεια Βακάκη «μίλησε» για το χαμό του 24χρονου μοναχογιού της, του Γιώργου. «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε το αφόρητο...» Η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου η δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής. Η δήλωση της οικογένειας ως εξής: «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού. Οικογένεια Απόστολου Βακάκη» O 24χρονος Γιώργος, ήταν ο μοναχογιός του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη των Jumbo και μικρότερος από τις δύο αδελφές του. Είχε πάρει το όνομα του παππού του Γιώργου, η ιστορία του οποίου είναι συνυφασμένη με την ιστορία του παιχνιδιού στην Ελλάδα. 
Ο παππούς Βακάκης είχε το εργοστάσιο παιχνιδιών El Greco στη Ζάκυνθο. Ο νεαρός οδηγός της μοιραίας Πόρσε ήταν απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, σπούδαζε στην Αμερική και εργαζόταν ήδη στην οικογενειακή εταιρία. Λάτρευε τα ταξίδια, υπεραγαπούσε τις δύο αδερφές του και χτες έφυγε χαρούμενος για μια εκδρομή που τελικά σφράγισε την μοίρα του και μαζί άλλων τριών ανθρώπων, στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας. Μαζί στο τελευταίο ταξίδι ήταν ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, επιστήθιος φίλος του από τα μαθητικά τους χρόνια στη Σχολή Μωραϊτη, γιος γιατρών που υπηρετούν και οι δύο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη έμαθε την τραγική είδηση για το θάνατο του αδελφού της, η Σοφία Βακάκη και ακολούθως οι γονείς και η άλλη κόρη, που κατέρρευσαν. Η οικογένεια Βακάκη, που είδε όπως όλη η Ελλάδα, αλλά και οι οικογένειες των άλλων τριών θυμάτων, πως σκοτώθηκε το παιδί της, επέλεξε να δημοσιοποιήσει το θρήνο της μέσα από αυτή τη λιτή ανακοίνωση. Που λέει, όμως, μέσα σε τόσα λίγα, τόσα πολλά: Ότι, ως «θέλημα Θεού» -και διαρκή δοκιμασία, στο εξής- θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς την παρουσία του παιδιού τους. 
Όπως ο Υπάτιος Πατμάνογλου θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς την Αποστολία και χωρίς τον Παυλάκη τους, όπως οι γονείς του Ανδρέα Γεωργακόπουλου θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς το χαμόγελο και την παρουσία του. Και αυτό, για κάθε γονιό, είναι το αφόρητο. Και σ' αυτό, όλοι, είναι δεμένοι με κοινή μοίρα. «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο», λέει η οικογένεια Βακάκη. 

Και είναι πράγματι αδιανόητο να πρέπει να διαχειρισθείς την απώλεια παιδιού και «να ζήσεις με το αφόρητο». Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Απόστολος Βακάκης πήγε νωρίς χτες το πρωί στο γραφείο του, όπου τον περίμεναν οι συνεργάτες του. Τους είπε περίπου όσα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε τώρα και ζήτησε να μην τον ρωτήσουν τίποτε άλλο. Η ίδια ανακοίνωση διανεμήθηκε και στους εργαζόμενους στην εταιρεία.
 
Top