H Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε με προκήρυξη της την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου-βόμβα με την διεύθυνση του Άδωνι Γεωργιάδη, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ως αποστολέας του πακέτου που εξουδετερώθηκε από τις γερμανικές αρχές, αναγραφόταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ ως διεύθυνση αποστολής φαινόταν η διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου στην οδό Ακαδημίας 84 στο κέντρο της Αθήνας.

Η σφραγίδα που έφερε το πακέτο ήταν από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αθήνα, ενώ στην εξωτερική πλευρά του δέματος αναγραφόταν, με λατινικά γράμματα: "Georgiadis Spyridon Adonis, Akadimias 84, New Democracy, 10678, Athina, Attica, Greece". Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στη Bild το γεγονός, και έκανε λόγο για στοχοποίηση του από τρομοκράτες με αναφορές του στα social media.

Το ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε χθες στις 10.00 το πρωί στο Βερολίνο και κινητοποίησε τη γερμανική Αντιτρομοκρατική και τους πυροτεχνουργούς που το εξουδετέρωσαν. Οι εργαζόμενοι του υπουργείου εγκατέλειψαν τα γραφεία τους για πολλές ώρες, ενώ στη συνέχεια οι γερμανικές Αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές για τον "Έλληνα αποστολέα".

Στην προκήρυξη των Πυρήνων που δημοσιεύθηκε στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου, athensindymedia, γίνεται αναφορά σε σχέδιο που ονομάζεται "Νέμεσις πράξη ΙΙ".
 
Top