Επικοινωνία με τους επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν από το πρωί οι γαλλικές Αρχές, μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, κατά την οποία τραυματίστηκε μία διοικητική υπάλληλος.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του 'Εθνους', οι Γάλλοι έχουν αποστείλει δύο φωτογραφίες από το χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη, ωστόσο, δεν είναι τίποτα διακριτό.

'Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση στοιχείων αποστολέα, ούτε από ποια υπηρεσία έχει σταλεί', εξηγεί στέλεχος της Κατεχάκη.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι γαλλικές και ελληνικές Αρχές είναι σε επικοινωνία από το πρωί, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η σημερινή έκρηξη συνδέεται με το παγιδευμένο δέμα που εστάλη χθες στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ευθύνη για το δέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε σήμερα η οργάνωση 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'.

Παρότι οι αρχές δεν μιλούν επίσημα για διασύνδεση του περιστατικού στο υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου με την έκρηξη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Παρίσι, φαίνεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό πολύ σοβαρά.

Λευτέρης Μπιντέλας

© Provided by έθνος.gr
 
Top