Ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίζεται ως αποστολέας του τρομό - δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα

- Η διεύθυνση ήταν από παλιό του πολιτικό γραφείο ενώ στο σημείο της έκρηξης έχουν βρεθεί υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων
- Χθες (15.03.2017) έστειλαν πακέτο - βόμβα στον Σόιμπλε με αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη
- Και τα δυο πακέτα στάλθηκαν από το κέντρο της Αθήνας και η συνδεσμολογία των εκρηκτικών μηχανισμών είναι ίδια
- Την ευθύνη για το τρομο - δέμα του Σόιμπλε ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς

Και ξαφνικά η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο για κάτι... διαφορετικό από το πρόγραμμα διάσωσης και τις συνεχείς οικονομικές εξελίξεις. Ένα πακέτο - βόμβα στάλθηκε χθες, Τετάρτη 15.03.2017 στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εμφάνιζε ως αποστολέα τον... Άδωνι Γεωργιάδη.

Ευτυχώς δεν εξερράγη, ωστόσο σήμερα, Πέμπτη 16.03.2017, ένα δεύτερο πακέτο με εκρηκτικό μηχανισμό εξερράγη στο γραφείο του διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς, ενώ αυτή τη φορά ως αποστολέας εμφανιζόταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Η έννοια της προβοκάτσιας είναι ξεκάθαρη και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται τα δύο περιστατικά να συνδέονται στενότατα.

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, η συνδεσμολογία των δύο μηχανισμών ήταν ίδια, ενώ για το τρομο - πακέτο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ευθύνη έχει αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιά.

Κι ενώ για το πακέτο στα γραφεία του ΔΝΤ δεν υπάρχει ακόμη κάποια ανάληψη ευθύνης, οι πληροφορίες από την Γαλλία "δείχνουν" νέα σημεία επαφής των δύο επιθέσεων.

Τα ελληνικά γραμματόσημα και η ενημέρωση Κικίλια

Υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν από την αστυνομία μετά την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Παρίσι, όπως δήλωσε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) μιας αναρχικής οργάνωσης», πρόσθεσε αυτή η πηγή που πρόσκειται στις γαλλικές αρχές.

Παράλληλα, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στις 8.00, ο Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Για τα νέα δεδομένα μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Etv και ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα Πέμπτη 16.03.2017, κάνοντας λόγο για "φρίκη" μετά τις νέες αποκαλύψεις.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε


newsit.gr
 
Top