Τα νιάτα της Ελλάδας, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, δεν «βλέπουν» το μέλλον τους μέσα από μία υπαλληλική σχέση, αλλά μέσω της δημιουργίας της δικής τους επιχείρησης.

 Συγκεκριμένα, το 48,1% των Ελλήνων μαθητών λυκείου εκτιμούν ότι το καλύτερο βήμα για το μέλλον τους είναι η ίδρυση της δικής τους εταιρείας ή το ελεύθερο επάγγελμα και δεν φαίνεται να συγκινούνται από μία υπαλληλική σχέση.

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την έρευνα «Young Business Talents Report 2016» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε δείγμα 2.466 μαθητών λυκείου σε 4 χώρες της Νοτίου Ευρώπης (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα) και το Μεξικό. Οι Ελληνες έφηβοι είναι λιγότερο πρόθυμοι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι (με 14,4% έχουν το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μετά την Πορτογαλία με 8,57%). Επίσης, το 78,2% των μαθητών λυκείου στη χώρα μας θα μετανάστευε εντός Ελλάδος για το επάγγελμά τους και το 83,5% θα άλλαζε ακόμα και χώρα για τον ίδιο λόγο.

Με το 48,1% η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό τάσης προς την επιχειρηματικότητα. Ακολουθεί η Πορτογαλία με 46,5%.

Πηγή: Καθημερινή//via:EEA
 
Top