Δήλωση της Εύης Καρακώστα για της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


8 Μαρτίου 2017 - Αισιοδοξούμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Στην πορεία της κοινωνίας για την ισότητα, την αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν οι μακρόχρονοι αγώνες του γυναικείου κινήματος που κατοχύρωσαν τα αυτονόητα δικαιώματά μας.

Στη χώρα μας, που σήμερα η οικονομία της δοκιμάζεται σοβαρά, αλλά και σε όλο τον κόσμο, τα δικαιώματα των γυναικών αμφισβητούνται και καταστρατηγούνται στην εργασία, στην παραγωγή, στην οικογένεια, στη μητρότητα, στις σεξουαλικές σχέσεις.

Κι είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με την κυβέρνηση της Αριστεράς, που πρέπει με γοργά βήματα να υλοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας για την άρση των ανισοτήτων μεταξύ αντρών και γυναικών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή.

Κι είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, που στον δρόμο για την οικονομική και κοινωνική  ανάπτυξη της χώρας, κρίσιμη προϋπόθεση αποτελεί η κατοχύρωση και ο σεβασμός των κοινωνικών δικαιωμάτων γενικά και των δικαιωμάτων των γυναικών ειδικότερα.

Τιμούμε τους αγώνες των γυναικών, τιμούμε το φεμινιστικό κίνημα και τη σημασία του στη σημερινή εποχή.

Ο δικός μας καθημερινός αγώνας ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, τη φτώχεια, την έμφυλη βία, θα κάνει να ακουστεί και η φωνή των γυναικών που "δεν διαθέτουν φωνή", που αντιμετωπίζουν τις διακρίσεις, την υποτίμηση, τη βία χωρίς να ακούγονται και να αντιδρούν, που θα μας φέρει πιο κοντά στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας για όλους και όλες.

ΕΥΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ  ΣΥΡΙΖΑ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Top