Eξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία του 82χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 19 Ιανουαρίου 2017 εντός του διαμερίσματός του επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 57.

Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.  Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός. Πιο συγκεκριμένα, τον 82χρονο συνταξιούχο, πρώην εργάτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εντόπισε νεκρό ο γιος του που τον αναζητούσε και αποφάσισε να πάει στο σπίτι εκείνο μεσημέρι να δει μόνος του τι είχε συμβεί.
Ο γιος βρήκε τον πατέρα του νεκρό στον καναπέ, με εμφανή τραύματα από χτυπήματα και σκεπασμένο με σεντόνι και κουβέρτα, ενώ το σπίτι ήταν όλο άνω-κάτω. Το θύμα έφερε εμφανή χτυπήματα και σημάδια περίδεσης στον λαιμό που οδήγησαν τον ιατροδικαστή στο συμπέρασμα του στραγγαλισμού, ενώ ο θάνατός του είχε επέλθει 5-6 ημέρες πριν εντοπιστεί.
Από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξακριβώθηκε ότι δράστης είναι ένας 40χρονος άστεγος Πολωνός που σύχναζε στην Πλατεία Τερψιθέας, όπου ο ηλικιωμένος αναζητούσε εφήμερες ερωτικές γνωριμίες και το ίδιο το θύμα οδήγησε τον δράστη στο σπίτι του.
Εκεί, ο δράστης βρήκε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια ερωτικής επαφής τους, τον στραγγάλισε και στη συνέχεια έκανε άνω-κάτω το σπίτι για να βρει οτιδήποτε αξίας, όμως ο άτυχος ηλικιωμένος δεν είχε χρήματα ή περιουσία και το μόνα αντικείμενα αξίας που βρήκε και πήρε ο δράστης, ήταν η βέρα του θύματος που την έβγαλε από το χέρι του και το κινητό του τηλέφωνο.
Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, πρωινές ώρες της 25ης Μαρτίου στο Λιμάνι του Πειραιά.
 
Top