Την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εξέφρασε ο Τεντ Μάλοχ, ο άνθρωπος που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάλοχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.
Ο κ. Μάλοχ, οικονομολόγος στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
«Βόμβα» από συνεργάτη του Τραμπ που «δείχνει» Grexit
Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Μάλοχ τόνισε πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.
Η αναφορά Μάλοχ στο Μνημόνιο έρχεται τη στιγμή που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο οικονομολόγος διευκρίνισε πάντως πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τραμπ απέναντι στην εμπλοκή ή μη του ΔΝΤ στη χώρα μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα ώστε να εξετάσει τη νέα έκθεσή βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που σύμφωνα με διαρροές προειδοποιεί για «εκρηκτική» αύξηση του χρέους μετά το 2022.
Η έκθεση φέρεται να προβλέπει πως χωρίς ελάφρυνση από την πλευρά των Ευρωπαίων το χρέος θα φτάσει το 275% του ΑΕΠ έως το 2060.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει ακόμα καλύψει την θέση του κυρίως εκπροσώπου του στο ΔΣ του Ταμείου.

Πηγή: Σκάι//via:Ημερησία
 
Top