Ομπρέλα προστασίας της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου σχετικά με δικογραφίες που τους αφορούν και την βουλευτική τους ασυλία.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη μήνυση που είχε καταθέσει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου, για τα όσα ο κ. Πολάκης είχε καταγγείλει σε αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ στην Ολομέλεια ότι «ο Άδωνης Γεωργιάδης και η σύζυγός του διόριζαν επί υπουργίας του με ραβασάκια στο ΚΕΛΠΝΟ».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγος του Ευγενία Μανωλίδου, είχαν καταθέσει μήνυση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλου Πολάκη, την οποία ο εισαγγελέας διαβίβασε αμελλητί στην Βουλή για να κρίνει εκείνη εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του και η εξέταση της υπόθεση τέθηκε σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, εμφανίσθηκε στην Επιτροπή και αντιτάθχηκε στην άρση της ασυλίας του υποστηρίζοντας πως «δεν θα κάτσω κατηγορούμενος ενώ είμαι ο κατήγορος… θα καθαρίσω τη σαπίλα στην Υγεία….» ενώ είχε ανα χείρας και ένα έγγραφο με το οποίο έλεγε ότι αποδεικνύει τα όσα είπε εναντίον του Αντιπροέδρου της ΝΔ και της συζύγου του.
Η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε μια προσπάθεια «περιφρούρησης» του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, υποστήριξε πως η υπόθεση του εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών καθώς τα όσα είπε ήταν στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων. Και επομένως, σύμφωνα με τον ΚτΒ, η υπόθεσή του δεν μπορεί να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια για άρση ασυλίας του αλλά εάν συγκεντρωθούν 30 υπογραφές βουλευτών να κινηθούν οι διαδικασίες σύστασης προκαταρτικής επιτροπής κατά υπουργού! Επικαλέσθηκαν μάλιστα και προγενέστερη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.
Η ντρίπλα αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών – μελών της ΝΔ λέγοντας πως δεν μπορεί ο κάθε Υπουργός να έρχεται στη Βουλή να υβρίζει και να κατηγορεί τον οποιοδήποτε πολιτικό του αντίπαλο και την οικογένειά του και να μένει στο απιρόβλητο επειδή είναι Υπουργός.
Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μόλις έγινε γνωστή η απόφαση που πρακτικά βάζει στο Αρχείο την υπόθεση λογοδοσίας στην Δικαιοσύνη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχολίασε στις τηλεοπτικές κάμερες λέγοντας πως «σήμερα, ο κοινός συκοφάντης ζήτησε να μην δικαστεί…»
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης βγαίνοντας από τη Βουλή και σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε πως «Εδώ κάτι βρωμάει, να κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της πρώτα, να απαγγείλει αυτά που πρέπει να απαγγείλει και όχι να τρέχω εγώ επειδή αυτός που έπιασα με την αίγα στην πλάτη, να μου κάνει μήνυση. ... αυτό είναι αντιστροφή της πραγματικότητας..... Εμένα με έβαλε ο ελληνικός λαός και ο Πρωθυπουργός να έχω την ευθύνη σε ένα χώρο, και έχω δύο δουλειές να κάνω, πρώτον να τον βελτιώσω αυτόν τον χώρο και δεύτερον να τον ξεβρομίσω, έτσι ακριβώς όπως σας το λέω…. Στη δεύτερη διαδικασία του ξεβρομίσματος έχω πιάσει του Χριστού τα Πάθη από δουλειές που έχουνε γίνει. Να πάω εγώ στα δικαστήρια επειδή με μηνύει ότι τον έπιασα να έχει κάνει αυτές τις βρωμιές; Που το είδατε γραμμένο αυτό το πράγμα; Η λογική τους είναι και νομίζουν ότι επειδή μου κάνουν μήνυση, θα κωλώσω, όχι έρχονται κι άλλα. Έρχονται κι άλλα… Και αυτά εδώ που λέμε τώρα με τα άλλα που έρχονται, είναι ψιλή- κοκό...»
Η δεύτερη επιχείρηση διάσωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας αφορούσε την υπόθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου και υπόθεση μήνυσης για χειροδικία που είχε καταθέσει εναντίον της ο πρώην διοικητής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών κ. Στ. Χάντζος σε αντιδικία που είχαν πριν η κυρία Αυλωνίτου εκλεγεί βουλευτής. Μια υπόθεση που είχε εξεταστεί και την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή αλλά η ψηφοφορία είχε διακοπεί (είχαν προλάβει να ψηφίσουν υπέρ της άσρης ασυλίας μόνο δύο βουλευτές – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ) όταν πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε να εξεταστεί εάν η αντιπαράθεση που είχε η κυρία Αυλωνίτου, που μπορεί εκείνη την χρονική στιγμή να μην ήταν βουλευτής είχε όμως πολιτική χρεία.
Στην σημερινή συνεδρίαση, η πλειοψηφία φαίνεται πως πείσθηκε από το επιχείρημα αυτό και στην ψηφοφορία που τελικά έγινε εισηγείται στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία της καθώς η δίωξή της έχει πολιτικά κίνητρα! Κάτι που υποστήριζε και η ίδια.
newsit.gr