Την άνοιξη θα ξεκινήσει, πιθανότατα, το υπουργείο Οικονομικών να μοιράζει «δώρα» στους φορολογούμενους που θα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες χτίζεται στο εξής το αφορολόγητο όριο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το νέο πρόγραμμα της λοταρίας είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του και, όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη του υπουργείου, το αργότερο έως τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις και διευκρινιστικές εγκύκλιοι ώστε από την άνοιξη να αρχίσει να «τρέχει».
Το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι, καθώς στην όλη διαδικασία αναμένεται να μπουν και οι αποδείξεις από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», οι 11 από τους 12 βασικούς κλάδους επιχειρήσεων για τις οποίες αναμένεται η υπουργική απόφαση, προσφέρουν υπηρεσίες στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτές της τηλεφωνίας και ενέργειας, ενώ ο ένας υπάγεται στην πώληση αγαθών. Πρόκειται ουσιαστικά για περίπου 200.000 επιχειρήσεις. Οι κλάδοι είναι οι εξής:
1.    Εστίαση-μπαρ-καφέ
2.    Επισκευές
3.    Εκπαίδευση
4.    Ένδυση - υπόδηση
5.    Ενοικιάσεις
6.    Κομμωτήρια
7.    Γυμναστήρια
8.    Νομικές υπηρεσίες
9.    Ιατρικές υπηρεσίες
10.  Τηλεπικοινωνίες
11.  Ενέργεια
12.  Τυχερά παιχνίδια
Πηγή: Ναυτεμπορική//via:EEA
 
Top