Στις 10 το πρωί πρόκειται να αρχίσει η επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από το πρατήριο καυσίμων στην οδό Μοναστηρίου 90, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.
Από νωρίς το πρωί άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός για τη φύλαξη της περιοχής, καθώς και για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων των δήμων Κορδελιού-Ευόσμου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.Περίπου 1.000 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία, με περιπολίες στις υπό εκκένωση περιοχές, με στόχο και την προστασία της περιουσίας των πολιτών που θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτή τη στιγμή, στο σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τηλεοπτικά συνεργεία που πραγματοποιούν ζωντανές συνδέσεις μπροστά στο πρατήριο.

Η προθεσμία για την εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 1.900 μέτρων είναι μέχρι τις 10 το πρωί.

Κάτοικοι του Κορδελιού, ειδικά των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα, εγκαταλείπουν τις οικίες τους, είτε για να μεταφερθούν σε συγγενικά σπίτια, είτε για να φτάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είτε για να μετακινηθούν προς τους χώρους υποδοχής που έχει οργανώσει ο δήμος ,ε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, των ΕΛ.ΠΕ., αλλά και με ΙΧ.

Κάποιοι θεωρούν υπερβολικές τις οδηγίες που δόθηκαν για εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 1.900 μέτρων, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι πρέπει να ληφθούν προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Η αστυνόμευση στην περιοχή είναι έντονη και οι περιπολίες θα συνεχιστούν ακόμη και μετά την έναρξη της επιχείρησης για την αδρανοποίηση της βόμβας, προκειμένου να προστατευτεί η περιουσία των πολιτών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Εργαζόμενοι των δήμων και εθελοντές βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης για να βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας της μετακίνησης των πολιτών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr
 
Top