Οι νικητές του διαγωνισμού Underwater Photographer για το 2017 μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο που ζει, κινείται και αναπνέει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
4.500 διαγωνιζόμενοι φωτογράφοι από 67 διαφορετικές χώρες έπεσαν στο νερό, προσπαθώντας να αποτυπώσουν στον φακό τους την πιο εντυπωσιακή υποβρύχια εικόνας.



Ο μεγάλος νικητής ήταν ο Γάλλος δύτης Gabriel Barathieu για τη φωτογραφία του «Dancing Octopus», η οποία τραβήχτηκε σε ρηχά νερά γύρω από το μικρό νησί Μαγιότ στον Ινδικό Ωκεανό. Κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές με την τεχνική ικανότητα του, την απλότητα, και τη σαφή απεικόνιση του μαλακίου.



«Τόσο χορευτικό όσο και κακόβουλο, αυτή η φωτογραφία δείχνει ένα χταπόδι που κυνηγά την τροφή του. Ο τρόπος που κινείται είναι εντελώς διαφορετικός από οποιοδήποτε αρπακτικό στη γη, και θα μπορούσε να είναι εξωγήινο πλάσμα από άλλο πλανήτη» σχολίασε ένας από τους κριτές.



Από το 1965, ο διαγωνισμός Underwater Photographer of the Year βραβεύει τους καλύτερους υποβρύχιους φωτογράφους της χρονιάς, με ρεκόρ συμμετοχών για φέτος και τα αποτελέσματα του 2017 που μόλις ανακοινώθηκαν.


 





















 
Top