Τη λειτουργία «φάμπρικας κομματικών αποκεφαλισμών» στους προϊσταμένους του ΕΣΥ καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία (ΠΑΣΥΝΟ) - ΕΣΥ, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Οι νοσηλευτές του ΕΣΥ ενημερώνουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως «στα νοσοκομεία κυριαρχεί μια πρωτόγνωρη ανθρωποφαγία που υποδαυλίζεται από την παράνομη πρακτική των διοικήσεων να προβαίνουν σε αποκεφαλισμούς με παράλληλες αναθέσεις “ημετέρων”» και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα «νοσηλευτές που συνεργάζονταν αρμονικά επί δεκαετίες, να αναγκάζονται να επιλέξουν κομματικό μετερίζι για να επιβιώσουν».
Όλα αυτά ενώ με την ψήφιση του Ν. 4369/2016, είχε αρχίσει να πνέει ένας άνεμος αισιοδοξίας στις τάξεις των νοσηλευτών, για τη διαφαινόμενη εδραίωση της αξιοκρατίας που θα εγκαινίαζαν οι θετικές διατάξεις του εν λόγω νόμου σχετικά με την εξέλιξη στην ιεραρχία, υποστηρίζει η ΠΑΣΥΝΟ.
Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών του ΕΣΥ καλούν την ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να παρέμβουν άμεσα στη συντελούμενη παρανομία, προκηρύσσοντας άμεσα τις τυπικές κρίσεις για τη νοσηλευτική ιεραρχία, «προκειμένου να επουλωθούν οι χαίνουσες πληγές στην αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων που ενώ συνεργάζονταν αρμονικά επί δεκαετίες, τώρα αναγκάζονται να επιλέξουν κομματικό μετερίζι για να επιβιώσουν».

Τέλος, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων που θίγονται με αυτή την απαράδεκτη πρακτική και προτίθεται να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσον για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.
 stogiatro.gr
 
Top