Το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7 πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Γέωργιος Καραϊσκάκης». Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς στο γήπεδο βρέθηκαν τα τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη, οι Ακαδημίες και οι Σχολές της ομάδας αλλά και πολλοί φίλαθλοι.

Η ενημέρωση του Ολυμπιακού:

«Πέρασαν 36 χρόνια. Μια ολόκληρη ζωή. Ούτε αυτή, όμως, δεν είναι ικανή να σβήσει από τη μνήμη τους 21 ήρωες, οι οποίοι την 8η Φεβρουαρίου του 1981, έχασαν τόσο τραγικά τη ζωή τους, για την ΙΔΕΑ που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Στο μνημόσυνο, το οποίο τελέστηκε το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, στο μνημείο μπροστά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στη μνήμη των 21 θυμάτων, ήταν όλοι παρόντες. Και τα 21 παιδιά μας!

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Ναό του Ολυμπιακού. Στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Από νωρίς. Οι φίλοι της ομάδας μας κρέμασαν τα πανό τους, πανό τα οποία έστελναν τα δικά τους μηνύματα: «Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας»... «Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου»... «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»... Αλλά και ένα μεγάλο πανό, με ζωγραφισμένα τα 21 παιδιά μας, το οποίο είχαν κρεμάσει οι φίλοι του Ολυμπιακού πέρυσι, μέσα στο γήπεδο!

Πως να ξεχαστούν οι 21 δικοί μας άνθρωποι, όταν ζουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας; Όταν είναι πάντα εκεί, σε κάθε αθλητική δραστηριότητα του μεγαλύτερου Συλλόγου στη χώρα; Όταν πανηγυρίζουν, μαζί με εμάς, για κάθε γκολ, κάθε καλάθι, κάθε μεγάλη επιτυχία, κάθε τρόπαιο, κάθε πρωτάθλημα; Δεν ξεχνιούνται. Και δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

Παρόντα στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν όλα τα αγωνιστικά τμήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Η ποδοσφαιρική ομάδα, με πρώτο τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, σύσσωμη η Διοίκηση της ΠΑΕ, όλη η ομάδα, ο κ. Μπέντο με το προπονητικό επιτελείο, ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης, κ. Κριστιάν Καρεμπέ, άπαντες.

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κ. Μιχάλης Κουντούρης, ήταν εκεί και φυσικά παρόντα ήταν και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη! Πόλο, βόλεϊ, πολεμικές τέχνες, ναυταθλητικά σπορ, όλοι ήταν εκεί!

Παρόντες και οι αθλητές του τμήματος μπάσκετ, ο προπονητής κ. Σφαιρόπουλος, με τη Διοίκηση και τον κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο να δίνουν επίσης το παρών. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού ήταν επίσης εκεί! Η ομάδα Κ20 του Συλλόγου μας και όλες οι Σχολές τις Αττικής, μαζί με τις Σχολές Κύπρου και τη Σχολή Ρεθύμνου!

Παρόντες, όμως, ήταν και οι φίλοι του Ολυμπιακού. Πλήθος κόσμου. Φώναξε δυνατά «ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!» και χειροκρότησε θερμά για κάθε ένα από τα θύματα της τραγωδίας, της 8ης Φεβρουαρίου του 1981! Οι οικογένειες των θυμάτων, πάντα εκεί. Και φυσικά, δίπλα τους, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του, είναι ένα με τον Πειραιά, άλλωστε.

Μετά τη σύντομη τελετή, η κα. Λόλα Νταϊφά πήρε τον λόγο και έστειλε το μήνυμά της. Κάλεσε τον κόσμο συσπειρωμένο γύρω από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τον Σύλλογο να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ! Το ίδιο και η κα. Τουμανίδου, αλλά και ο εκπρόσωπος της Θύρας 7, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να κρατά για πάντα στην καρδιά τα 21 παιδιά μας. Και τα 21 προσκλήθηκαν. Και για τα 21 παιδιά μας ο κόσμος φώναξε δυνατά «παρών!». Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή. Περισυλλογή.

Μετά το πέρας της δέησης, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου, Σεβασμιότατος κ.κ. Σεραφείμ, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δήμου Πειραιά, απέναντι από το γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, στάθηκε δίπλα στον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη και απόλαυσαν τον πύρινο λόγο του προέδρου της ΠΕΦΟ, κ. Κώστα Μπαρμπή, ο οποίος όπως πάντα, συγκίνησε. Κατέθεσαν στεφάνια και αφού τήρησαν, εκ νέου, ενός λεπτού σιγή, έκλεισαν τη λιτή τελετή με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, διεξήχθη αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Στον χώρο του Μουσείου του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» ο κόσμος μπορούσε να δώσει αίμα για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από το πρωί, ως και την ώρα που άρχισε το Μνημόσυνο, πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν αίμα, τιμώντας με έναν ακόμα τρόπο, τη μνήμη όσων χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1981!

Το μέλλον του Ολυμπιακού προδιαγράφεται λαμπρό, γιατί οι άνθρωποι που νοιάζονται για το καλό του Συλλόγου, δεν το αφήνουν στην... τύχη του. Και ένα λαμπρό μέλλον, εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, ο σεβασμός στην ιστορία, σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για το έμβλημα, τις λευκές και κόκκινες ρίγες στη φανέλα. Για την ΙΔΕΑ, που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!»
http://www.pireasnews.gr
 
Top