Με μια ζεστή ανοιχτή αγκαλιά έμοιαζε σήμερα η υποδοχή που επεφύλαξαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου στα προσφυγόπουλα οι μαθητές, οι δάσκαλοι, οι γονείς και η Δημοτική 
Αρχή της πόλης. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, πόλεις προσφυγικές, στάθηκαν αντάξιες της ιστορίας και των αγώνων τους και άπλωσαν, για άλλη μια φορά, χέρι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους μικρούς μας φίλους.
Στα θρανία του σχολείου κάθισαν για πρώτη φορά τα 25 προσφυγόπουλα, που εδώ και μήνες διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό. Τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι  έφθασαν με λεωφορείο στις δύο το μεσημέρι, υποδέχτηκαν με δυνατό χειροκρότημα οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, έξω από το σχολείο κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και λουλούδια, καθώς και πανό, με τα οποία τους καλωσορίζανε.
Στη συνέχεια ακολούθησε γιορτή υποδοχής, στην οποία τα παιδιά του σχολείου μαζί με τα προσφυγόπουλα, τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ στο χώρο υπήρχαν γλυκίσματα και χυμοί, που έδωσαν περισσότερη «γεύση» στη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Παρόντες ανάμεσα στο πλήθος, ήταν ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων,  συλλογικοτήτων και παρατάξεων.

Χρ. Βρεττάκος: Σχολεία ανοιχτά για όλους

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής ότι «τα προσφυγάκια θα φοιτήσουν κανονικά στα σχολεία της πόλης μας. Το επιβάλλει η προσφυγική μας ιστορία, το επιτάσσουν οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού, που μας διακατέχουν». Τόνισε επίσης, ότι «η μόρφωση είναι βασικό δικαίωμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους το στερήσει».
Ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε ακόμη ότι «οφείλουμε από κοινού, όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι γονείς, να μην επιτρέψουμε το μικρόβιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας να φωλιάσει στις γειτονιές μας» και πρόσθεσε πως «στο σύνολό τους τα σχολεία μας είναι ανοιχτά, ασφαλή, σύγχρονα και ζεστά για όλους».



 
Top