Με 2 νίκες και 1 ήττα  το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου κατατάχθηκε στη 14η θέση εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ημιτελικούς στους 3ους φιλικούς αγώνες επιχειρηματολογίας «Αντιλογίες», που διοργάνωσε η ΔΔΕ  Β’ Αθήνας, το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, η Ελληνογαλλική σχολή Jeanne D’ Arc, τα εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» και η Γερμανική Σχολή Αθηνών το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου.
Η εκπληκτική ομάδα των: Φάνη Κοτσώνη -τον οποίο η επιτροπή χαρακτήρισε «χαρισματικό ομιλητή», Γιώργο Ζούλια, Μιχάλη Φαναρτζή, Παναγιώτη Κουτσολιάκο, Νίκο Κούρτογλου, Βακά Χουσεϊν και συνεπή χρονομέτρη την Γιάννα Πολυκρέτη συναγωνίστηκε το ΓΕΛ Φιλοθέης, τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη και το 1ο Αρσάκειο Ψυχικού με με θέματα: «Η σάτιρα δεν έχει όρια», «Το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Ευρώπης δε λειτουργεί» και «Τα αρχαιολογικά μνημεία δεν πρέπει να δίνονται για εμπορική χρήση», αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στις κριτικές επιτροπές, που απαρτίζονται από πανεπιστημιακούς καθηγητές, σχολικούς σύμβουλους και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 43 σχολεία της Αθήνας και της Πάτρας.
Τους 3ους φιλικούς αγώνες επιχειρηματολογίας κάλυψε τηλεοπτικά η ΕΡΤ   στο πλαίσιο της θεματικής του πανευρωπαϊκού προγράμματος  στο οποίο συμμετέχει η κρατική τηλεόραση «Respect Words». Οι ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2017 έχουν ενταχθεί στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσεων της ΕΡΤ «ΟΧΙ στην Ρητορική του Μίσους στον δημόσιο λόγο».
Οι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν την 1η Απριλίου 2017 στο χώρο των εκπαιδευτηρίων «Πολύτροπη Αρμονία» στο Χαϊδάρι και θα είμαστε όλοι εκεί!
 
Top