Με αφορμή τα γεγονότα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ οποιαδήποτε ρατσιστική και ξενοφοβική επίθεση γενικά και ειδικά στο χώρο του σχολείου.
Η υπόδικη «Χρυσή Αυγή» είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, η οποία πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, ώστε να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία μας, με τις φασιστικές- ναζιστικές ιδέες και πρακτικές της.
Καλούμε, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλη την κοινωνία, να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές. Να παλέψουν για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και εκπαίδευσης για ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα.
Για την ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τους μαζικούς ξεριζωμούς.
Στα σχολεία μας και τα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προ του άνθρωπο.   

Κερατσίνι, 19/1/2017
 
Top