Για το περιουσιολόγιο, το ύψος του αφορολόγητου, αλλά και το χτίσιμό του μέσω δαπανών με «πλαστικό χρήμα» μίλησε η  υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπανάτσιου είπε ότι το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

«Θα δούμε από τα στοιχεία του περιουσιολογίου τι μπορούμε να κάνουμε για να αντικαταστήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, με το ΦΜΑΠ», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα μπει κανένας νέος φόρος λόγω της εφαρμογής του περιουσιολογίου, το οποίο είναι εργαλείο, όπως ανέφερε, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, η υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η μείωση του αφορολόγητου αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση. «Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο καθόλου και αυτό είναι δέσμευση», τόνισε.

Ακόμη, επέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 14% και διεμήνυσε πως «δεν υπάρχει φορολογικό θέμα στην συγκεκριμένη αξιολόγηση».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το χτίσιμο του αφορολόγητου και ειδικά για τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ που δεν είναι στο όνομα των φορολογουμένων είπε ότι το σύστημα δεν θα μπορέσει να τους δεχθεί, αλλά εκτίμησε ότι σ'αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι θα καταφέρουν να χτίσουν το αφορολόγητο από άλλες δαπάνες. Πρόσθεσε ότι για άλλα τέτοια ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν θα δοθεί λύση.
EEA
 
Top