Μια τέτοια περιοχή είναι το όρος Πάικο, που βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία στο νομό Κιλκίς στην πλευρά των συνόρων με το νομό...
Πέλλας. Η ψηλότερη κορυφή του είναι σε υψόμετρο 1.650 μέτρων. Στους πρόποδές του βρίσκεται η γραφική Γουμένισσα, φημισμένη για τους αμπελώνες και τα εξαιρετικά της κρασιά.

Λίγο πιο πάνω στα σύνορα με την ΠΓΔΜ βρίσκεται και το ιστορικό χωριό Σκρα, όπου στα πρώτα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν πεδίο βίαιων συγκρούσεων και τόπος θυσίας αγωνιστών. Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από το χωριό, υπάρχει ένας καλά κρυμμένος φυσικός παράδεισος για τους ταξιδιώτες. Παρθένα και κατάφυτη φύση με τα χρώματα να εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή.

Το σκηνικό συμπληρώνουν μια μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη που δίκαια ονομάζεται «Γαλάζια λίμνη», καταρράκτες αλλά και τα πρόσφατα έργα αναβάθμισης και αξιοποίησης του χώρου με κατασκευή λιθόστρωτων μονοπατιών, αλλά και ξύλινα κιόσκια, παγκάκια και τραπέζια, για να κάνετε πικνίκ όταν καλοκαιριάσει. Την ημέρα της επίσκεψής μας συναντήσαμε μέχρι και νεόνυμφο ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποίησε τη γαμήλια φωτογράφηση με φόντο τη «Γαλάζια λίμνη» του Σκρα. 

Η απόσταση του Σκρα από τη Θεσσαλονίκη είναι περίπου 85 χλμ. μέσω της εθνικής οδού για Σκόπια και κατόπιν περνώντας από Πολύκαστρο και Αξιούπολη.
 
Top