Οι εκπρόσωποι της Προοδευτικής Νεολαίας, Γρηγόρης Καλαμάκης, και οι εκπρόσωποι των παλαιμάχων, Χρήστος Χολέμπας, Γιάννης Φουράκης και Νίκος Μάλλιαρης, ενημέρωσαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικαίας, Αλέξιο, και τους συνεργάτες του για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση της Προοδευτικής.

Αναπτύχθηκε συζήτηση για τον ρόλο του αθλητισμού και την ευεργετική επίδραση που ασκεί στην ψυχή της νεολαίας και των φιλάθλων, όταν λειτουργεί σε φίλαθλα πλαίσια. Ο Μητροπολίτης Αλέξιος, ευλόγησε την προσπάθεια και το όραμα των ανθρώπων της Προοδευτικής και δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα συμπαρασταθούν και θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την καλλιέργεια και ανάπτυξη τους ήθους, της αγάπης, την ανεκτικότητας, της συγχώρεσης μεταξύ αθλουμένων και φιλάθλων. Επιπλέον, με κοινές δράσεις θα συμπαρασταθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πρόσφυγες, μετανάστες, κ.ά.) που πλήττονται στις ημέρες από την οικονομική κρίση.

Εκτός από τις καθαρά αγωνιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτιστικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, με στόχο την ανάδειξη της φίλαθλης και κοινωνικής πλευράς του ποδοσφαίρου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, συναυλίες, κ.ά.

 
Top