Την έντονη ανησυχία του, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Όπως αναφέρει ,  το τελευταίο χρονικό διάστημα,  γειονομικό  προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερώσει τον Σύλλογο για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς.
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Λαϊκό, το οποίο παρουσιάζει πολύ συχνά  ελλείψεις, σε ογκολογικά φάρμακα, με αποτέλεσμα  οι   θεραπείες των ασθενών να μη γίνονται στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο, για άλλη μια φορά,  ακύρωσε προγραμματισμένες θεραπείες ογκολογικών ασθενών.
Η διοίκηση του Γ.Ν.Α. "ΛΑΪΚΟ", ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι το νοσοκομείο έχει προμηθευτεί και διαθέτει όλα τα φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του και τη φροντίδα των ασθενών και αποδίδει τις εν λόγω αναβολές στην αδυναμία συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας να προμηθεύσει το νοσοκομείο με συγκεκριμένα φάρμακα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
«Στον νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε από τις 2/1/2017 έως και τις 8/1/2017, όπως κάθε χρόνο, η προγραμματισμένη ετήσια διαδικασία απογραφής φαρμάκων και υλικών, κατά τη διάρκεια της οποίας  τυχόν παραγγελίες πραγματοποιούνται με δελτία αποστολής.
Η αδυναμία συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, αποκλειστικής αντιπροσώπου συγκεκριμένων ογκολογικών φαρμάκων, να ανταποκριθεί στο αίτημα του νοσοκομείου για προμήθεια των ανωτέρω φαρμάκων με δελτία αποστολής οδήγησε στην αναβολή των ογκολογικών θεραπειών της Δευτέρας 9/1/2017 για περιορισμένο αριθμό ασθενών.
Στην εταιρεία δόθηκε η επιλογή να παραδώσει τα εν λόγω φάρμακα είτε την Πέμπτη 5/1/2017 είτε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 9/1/2017, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, οπότε και θα ετίθετο εκ νέου σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.

Οι αναβληθείσες θεραπείες της Δευτέρας 9/1/2017 πραγματοποιήθηκαν τμηματικά κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, Τρίτη 10/1, Τετάρτη 11/1 και Πέμπτη 12/1. Οι προγραμματισμένες θεραπείες της Τρίτης 10/1, Τετάρτης 11/1 και Πέμπτης 12/1 πραγματοποιήθηκαν κανονικά», αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου.
 stogiatro.gr
 
Top